Kies uw kerk

Vastenactie 2018

Datum: 19 februari 2018 / Tijd: 19:30u / Plaats: De Enck in Oirschot

Hierbij willen wij U van harte uitnodigen voor de Vastenactie-avond 2018 op maandag 19 februari   a.s. om 19.30 uur in het Rabo Theater van de Enck.

U herinnert zich misschien nog de Vastenactieavond van vorig jaar waarbij aandacht is geschonken aan een jeugdhuis in El Salvador, in Midden Amerika, waar kinderen in een wijk met drugsbendes worden opgevangen?
Dit jaar gaan we als parochie Sint-Odulphus van Brabant actie voeren voor een drietal projecten in het oosten, met name in Bali, Nepal en Noord-Sumatra, waar inwoners van onze parochie mee verbonden zijn.
Rondom het project in Bali zal Christ Oomen uit Oirschot vertellen over Stepping Stones Bali, het project van zijn dochter Marjanne. Dit project wil stap voor stap kinderen met beperkingen naar een betere toekomst brengen. Als fysiotherapeute richt zij zich op lichamelijke handicaps.
Ton Timmerman, woonachtig in Best, zal verhalen over de Stichting Kinderen van de Wereld. Deze stichting heeft als doel het bevorderen van het welzijn, de educatie en gezondheid van de kinderen in Nepal. Een van de projecten is het voedselprogramma voor de kinderen in de Dipendra school te Dharan.
Vanuit Middelbeers komen leden van de MOV groep uit de Beerzen met woord en beeld het project introduceren over Gezondheidszorg op locatie op Noord-Sumatra, waar frater Ad Hems uit Middelbeers de contactpersoon is.  Het gaat daarbij vooral om voorlichting over schoon en gezond leefgedrag, het verstrekken van medicijnen en de basis bijbrengen betreffende  de gezondheidsopvoeding voor kinderen.

Pastor Wilfred van Nunen zal tijdens deze avond ook vertellen over het Hongerdoek van het jaar 2018 : “Ik ben omdat wij zijn” van de in Nigeria geboren kunstenaar Chidi Kwubiri. Dit Hongerdoek heeft ook in 2017 centraal gestaan. 

Voor deze ongetwijfeld boeiende avond, die uiterlijk tegen tienen afgesloten wordt door  pastoor Spijkers, bent u van harte welkom! Bij aanvang wordt u een kopje koffie of thee aangeboden en in de pauze kunt u onder het genot van koffie, thee of drankje (voor eigen rekening) de stand van de plaatselijke Wereldwinkel bezoeken.

Graag tot 19 februari in de Enck!!
 

Namens de pastores en de contactpersonen van  Sint-Odulphus van Brabant,
        Jan Jansen en Christianne van de Wal

De_enck

De_enck

Informatie

Wanneer Maandag 19 februari 2018          
Waar Rabo Theater van de Enck
Start 19.30 uur