Kies uw kerk

Wereldlichtjesdag 10 december

Datum: 10 december 2017 / Tijd: 18:45u / Plaats: Klooster Nazareth, Koestraat 35, Oirschot

In nagedachtenis van een overleden kind

 

Zondag 10 december is het Wereldlichtjesdag en steken wereldwijd ouders, familieleden en andere betrokkenen van overleden kinderen kaarsjes aan ter nagedachtenis. Zo gaat in 24 uur een golf van licht over de hele wereld. In 1997 ontstond Wereldlichtjesdag in de Verenigde Staten onder de naam Worldwide Candle Lighting. Inmiddels is dit jaarlijks lichtritueel over de hele wereld verspreid geraakt. Ook in Nederland worden op tal van plaatsen Wereldlichtjesdagbijeenkomsten georganiseerd.

Ook Oirschot, Spoordonk en de Beerzen is onderdeel van dit lichtritueel.

Berdien van de Ven is initiatiefnemer. Samen met Christianne van de Wal, Maria Nooijen en Marina van Brunschot organiseren zij dit jaar Wereldlichtjesdag in de kapel van klooster Nazareth, ingang Koestraat 35 te Oirschot. Vorig jaar vond dit plaats in het Boterkerkje aan het Vrijthof in Oirschot maar door de grote opkomst is dit jaar gekozen voor een iets grotere locatie.

De troost en warmte die uitgaan van het samen kaarsen aansteken voor de kinderen die worden gemist zijn bijzonder waardevol. Tijdens Wereldlichtjesdag wordt met  muziek, woorden en het licht verteld over de pijn die er steeds weer is en over de liefde die blijft.

Om 18.15 uur gaan de deuren van de kapel van klooster Nazareth open. Via wereldlichtjesdagoirschot@gmail.com of telefonisch 06 – 424 808 26 (Berdien) kunnen geïnteresseerden zich opgeven en ook op Facebook is verdere informatie te vinden.

De organisatie benadrukt: “iedereen is welkom die stil wil staan bij het kind dat je mist. Of je nu vader, moeder, opa, oma, broer, zus of een hele goede vriend bent”.