Kies uw kerk
banner

H. Bernadettekerk Spoordonk gesloten, en nu verder ......

Publicatiedatum: 24 juni 2019

Op zaterdag 8 juni jl. vond in de H. Bernadettekerk in Spoordonk de allerlaatste viering plaats. Tijdens een drukbezochte en zeer stemmige viering, waarin het volledige pastorale team van de parochie Sint-Odulphus van Brabant voorging, werd stilgestaan bij ruim 82 jaar lang vieren van rouw en trouw, van vreugde en verdriet, van devotie en ingetogenheid.

Direct na het Pinksterweekeinde werd begonnen met het demonteren van de communiebanken, het altaar en tabernakel, het kruisbeeld, doopvont en enkele beelden, hetgeen inmiddels een nieuwe bestemming heeft gevonden in de St. Petrusbasiliek in de omgang van het hoofdaltaar, in de nis van de kapel van St. Sebastiaan en het voorportaal van de basiliek (zie foto’s). De kruiswegstaties van Spoordonk zullen worden aangebracht aan de buitenzijde van het priesterkoor in de basiliek.

Inmiddels heeft de parochie met hulp van C.V. de Olliedonkers ook het meubilair overgebracht naar Oirschot waar het een plaats gaat krijgen in het pastoraal centrum of de basiliek.

De Bernadette Stichting Spoordonk zal ook een groot aantal meubelstukken overnemen, die hun plaats gaan krijgen in het nieuwe dorpshuis en de nieuwe gymzaal.