Kies uw kerk
banner

Kleine Franciscusviering 2017

Publicatiedatum: 03 oktober 2017

Kleine Franciscusviering

Werelddierendag is ook de feestdag van Sint Franciscus van Assisi. Op zondag 1 oktober  vierden we dat met een groepje jonge kinderen en hun ouders in de Petrusbasiliek. De kinderen hadden allemaal hun eigen knuffel meegebracht en het kinderkoor zong mooie, toepasselijke liedjes. Er werd gekeken naar kleurrijke platen van allerlei verschillende soorten dieren en natuurlijk ook van Franciscus, die niet alleen de arme mensen, maar ook de dieren, de bloemen, de bomen, de zeeën en de rivieren als zijn broeders en zusters beschouwde en de aarde als onze Moeder. 

We kunnen niet vroeg genoeg beginnen om onze jongste kinderen gevoelig te maken voor de schoonheid en de kwetsbaarheid van de schepping, opdat ze er later zorgzaam mee omgaan. We weten inmiddels hoe belangrijk dat is...

Foto's van deze viering zijn te vinden door op de foto hiernaast te klikken..

Op zondag 29 oktober om 9.30 uur is er weer een gelijksoortige viering; de Kleine Allerzielenviering. Kinderen mogen herfstspulletjes meebrengen. We staan stil bij de herfst, de winter én de belofte van een nieuwe lente en zomer. En we denken met liefde aan de mensen die niet meer in ons midden zijn, maar wel voortleven in ons hart. Iedereen is van harte welkom.