Kies uw kerk
banner

thema Actie Kerkbalans 2018 'Geef voor je kerk'

Publicatiedatum: 04 december 2017

Deze maand vieren we weer de geboorte van Jezus Christus. We hopen u te mogen ontmoeten in de vieringen rond Kerstmis, in ons verlichte en sfeervol gedecoreerde kerkgebouw, vaak nog met veel meer familie, vrienden en bekenden dan in de reguliere eredienst. Velen vinden in deze dagen licht, troost en saamhorigheid in de verschillende vieringen. Voor iedereen heeft de kerk een eigen betekenis.

In januari gaat de actie Kerkbalans van start. Daarin staan die verschillende betekenissen van de kerk voor mensen centraal. Het thema van de actie Kerkbalans is ‘Geef voor je kerk’.

Vult u zelf maar in: Mijn kerk inspireert, helpt, bidt, deelt, rouwt of juist in deze maand: ‘Mijn kerk viert!’

Welk woord zou u willen invullen?

Tussen 20 januari en 3 februari 2018 ontvangt u een brief met het verzoek om bij te dragen.
 

Koppeling kerken met Gemeentelijke Basis Administratie blijft

Kerken die aangesloten zijn bij SILA (Stichting Interkerkelijke Leden Administratie) mogen volgens het nieuwe regeerakkoord blijven rekenen op gegevens uit de Gemeentelijke Basis Administratie. Dat betekent dat wijzigingen door overlijden of verhuizen van kerkleden door een slim systeem worden doorgegeven aan de lokale kerken.

Vorig jaar besloot minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) op verzoek van VVD, PvdA en D66 hier een eind aan te maken. In het nieuwe regeringsakkoord is nu afgesproken dat kerken gegevens kunnen blijven ontvangen. In de toekomst zal dit mogelijk via mijnoverheid.nl gaan, waarin burgers dan zelf hun gegevens kunnen bijhouden en tot die tijd blijft alles nog bij het oude.