Kies uw kerk
banner

Vastenactie informatie avond 2018

Publicatiedatum: 22 februari 2018

Maandag 19 februari om 19.30 uur was er een informatieavond in de Enck over de vastenactie van dit jaar.

Vastenactie 2018 Ik ben omdat wij zijn

 Het thema en de afbeelding van de Hongerdoek van dit jaar zal u misschien bekend voor komen en dat klopt.

Het Thema en het doek was zo goed bruikbaar voor de vastenactie dat de werkgroep heeft besloten er dit jaar nogmaals gebruik van te maken. 

Op de drukbezochte avond werd aandacht besteedt aan drie projecten waar inwoners van onze parochie, Sint- Odulphus van Brabant,  aan verbonden zijn.

Rondom het project in Bali heeft Christ Oomen uit Oirschot verteld over Stepping Stones Bali, het project van zijn dochter Marjanne. Dit project wil stap voor stap kinderen met beperkingen naar een betere toekomst brengen. Als fysiotherapeute richt zij zich op lichamelijke handicaps.

Ton Timmerman, woonachtig in Best, heeft uitleg gegeven over de Stichting Kinderen van de Wereld. Deze stichting heeft als doel het bevorderen van het welzijn, de educatie en gezondheid van de kinderen in Nepal. Een van de projecten is het voedselprogramma voor de kinderen in de Dipendra school te Dharan.
Leden van de MOV groep uit de Beerzen hebben met woord en beeld het project geintroduceerd over Gezondheidszorg op locatie op Noord-Sumatra, waar frater Ad Hems uit Middelbeers de contactpersoon is.  Het gaat daarbij vooral om voorlichting over schoon en gezond leefgedrag, het verstrekken van medicijnen en de basis bijbrengen betreffende  de gezondheidsopvoeding voor kinderen.

Pastor Wilfred van Nunen heeft tijdens deze avond een gloedvol betoog gegeven over het Hongerdoek van het jaar 2018 : “Ik ben omdat wij zijn” van de in Nigeria geboren kunstenaar Chidi Kwubiri.  

Mensen ontmoetten elkaar in de ander en deze ontmoeting leidt tot herkenning, erkenning  en respect voor elkaar.