Kies uw kerk

Met bisschop De Korte naar Lourdes

Datum: 14 oktober 2017 / Tijd: 12:00u / Plaats: Lourdes


Van 14 t/m 21 oktober 2017 gaat het bisdom van ’s-Hertogenbosch op bedevaart naar Lourdes. Bisschop Gerard de Korte nodigt u van harte uit om met hem deel te nemen aan de pelgrimage.

Mgr. De Korte ziet uit naar de reis: “Het belooft een week te worden van ontmoeting, ontspanning en bezinning. Op onze pelgrimage kunnen wij onze onderlinge band versterken en ons geloof verdiepen. Mag ik u van harte uitnodigen met mij mee naar Lourdes te gaan?”
De bedevaart vindt in de herfstvakantie plaats zodat ook jongeren en gezinnen kunnen deelnemen. De reis is per TGV: de snelle treinverbinding brengt de pelgrims in één dag naar Lourdes. Er is ook een busreis die bijzonder geschikt is voor bedevaartgangers die van een rolstoel gebruik maken of liggend vervoerd moeten worden. Bisschop De Korte: “Een katholieke bedevaart is altijd een mix van gebed, van vroomheid en van gezelligheid. Het is ook een mogelijkheid om te ervaren en te vieren dat we gezamenlijk de kerk van het bisdom van ’s-Hertogenbosch zijn.”

Pelgrimsfonds
Namens het pastoraal team, dat zich graag bij de uitnodigende woorden van onze bisschop aansluit,   gaan pastoor Leendert Spijkers en pastor Wilfred van Nunen ook mee. Zij hopen dat er ook gezinnen en jongeren aansluiten. Om het voor hen financiëel mogelijk te maken is er een pelgrimsfonds in het leven geroepen. Dit fonds maak het mogelijk dat de eerste tien gezinnen die zich aanmelden mee kunnen voor de prijs van één volwassene (899 euro) en dat de eerste tien jongeren (18-30 jaar) mee kunnen voor 350 euro. Dit is, buiten persoonlijke uitgaven, alles inbegrepen. Een mooie stimulans voor geïnteresseerde gezinnen en jongeren om mee te gaan.

Aanmelding
Voor aanvullende informatie en aanmelding kunt u terecht bij de coördinator van de Lourdesbedevaart voor onze parochie, Annelies van de Ven, tel. 0499-576072.