Kies uw kerk

Openluchtconcert van Jeugd-Kamerorkest Vasiliev Ostrov

Datum: 11 juli 2019 / Tijd: 20:00u / Plaats: Dorplsplein Best

Openluchtconcert van Jeugd-Kamerorkest Vasiliev Ostrov

Op donderdagavond 11 juli vindt er op het Dorpsplein in Best een optreden plaats van het Russische jeugd-kamerorkest Vasiliev Ostrov. Dit orkest van zeer hoog niveau speelt populaire werken van o.a. Mozart, Tsjaikovski en Verdi.
Het kamerorkest Vasiliev Ostrov uit Sint-Petersburg werd ruim 20 jaar geleden opgericht en heeft de reputatie van een van de beste Russische jeugdorkesten verworven.
Onder  bezielende leiding van artistiek leider en dirigent professor Sergei Efaev bereikt het orkest - ondanks de jeugdige leeftiijd van de musici - een zeer hoog niveau qua techniek en virtuositeit in hun spel. Het orkest won prijzen in verschillende internationale concoursen en nam deel aan vele Russische en Europese muziekfestivals. In 2003 heeft  het orkest deelgenomen aan het concert voor de 300e verjaardag van Sint-Petersburg. Diverse malen zijn de jonge spelers op tournee door Europa geweest, waarbij ook Nederland werd aangedaan.
Het programma is licht-klassiek en bevat onder andere werken van Bach, Mozart, Tsjaikovsky en Grieg.

Het concert is georganiseerd door Stichting Muzikale Oktober Best in samenwerking met Best 200 jaar, en  is gratis toegankelijk voor iedereen.

Aanvang van het concert is 20.00 uur, er is een beperkt aantal zitplaatsen aanwezig.

Bij onverhoopt slechte weersomstandigheden zal worden uitgeweken naar de Sint-Odulphuskerk.