Kies uw kerk
banner

Nederlandse Dag in Rome op dinsdag 15 november

Publicatiedatum: 09 november 2016

Op dinsdag 15 november, vijf dagen vóór de afsluiting van het jubeljaar, komen de Nederlandse pelgrims samen voor de ‘Nederlandse Dag in Rome’.

De Nederlandse Dag begint ‘s ochtends als de pelgrims in processie via de Heilige Deur de Sint-Pietersbasiliek binnentreden. Daar zullen zij gezamenlijke de Eucharistie vieren in de Sint-Pieter. Met kardinaal Eijk als hoofdcelebrant en alle andere Nederlandse bisschoppen als concelebranten en waarbij paus Franciscus mogelijk zal aansluiten. Na afloop van de viering zal paus Franciscus de Nederlandse pelgrims toespreken. De viering wordt rechtstreeks uitgezonden door de KRO op Ned. 2 tussen 10.00 en 12.00 uur.

Daarna gaat de Bossche delegatie naar de Friezenkerk op bezoek bij Mgr. Hurkmans.

Barmhartigheid_Dorst

Barmhartigheid_Dorst

Friezenkerk interieur

Friezenkerk interieur

Afsluiting van het Heilig Jaar van de Barmhartigheid

Geven om 7 barmhartigheden

Geven om 7 barmhartigheden

Op zondag 20 november wordt het Heilig Jaar van de Barmhartigheid officieel worden afgesloten met een viering op het St. Pietersplein. Paus Franciscus zal voorgaan en tijdens die viering ook de Heilige Deur van de St. Pieter sluiten. De viering en het sluiten van de deur worden live uitgezonden tussen 10.00 - 12.30 uur op NPO 2. Het commentaar bij de uitzending wordt verzorgd door Wilfred Kemp.