Kies uw kerk

Gezinsbedevaart Peerke Donders opgeven voor 10 juni

Datum: 02 juli 2022 / Tijd: 09:30u / Plaats: Peerke Donders , Tilburg

Petrus Norbertus Donders

Petrus Norbertus Donders

Peerke Donders wordt in 1809 geboren in een weversgezin zoals er dan zoveel zijn in Tilburg. Hard werken, lange dagen, veel armoede, slechte gezondheid. In dit tamelijk troosteloze bestaan ziet Peerke één licht: hij voelt zich fijn bij God. Peerke heeft een grote droom: hij wil priester worden. Dat is  kansloos in zijn situatie. Toch komt Peerke in 1842 als jonge priester aan in Paramaribo, Suriname, om er nooit meer weg te gaan. Als missionaris werkt hij hard om het Evangelie van Jezus in woord en daad te brengen naar de nieuwe mensen om hem heen. Na een rijk en vol leven sterft Peerke in 1887, 77 jaar oud.

We reizen op zaterdag 2 juli naar Tilburg om ons, samen met andere gezinnen uit het bisdom, mee te laten nemen in het levensverhaal van Peerke Donders. En natuurlijk gaan we ook zelf aan de slag: dansen, zingen, kleien, weven, spelen. Voor een overzicht van de aangeboden workshops, kijk hier.

Vanuit onze parochie zal Paul van der Hamsvoort van het familiepastoraat aanwezig zijn. Graag zien we jullie daar!

Zo ziet het programma eruit:

09.30 uur

Aankomst bij de Goirkese kerk in Tilburg.

10.00 uur

Ontvangst in de Goirkese kerk. Daar vertellen twee meestervertellers het levensverhaal van Peerke, en krijgt iedereen de pelgrimszegen.

10.30 – 12.00 uur

Kleine speelse workshops buiten, rondom de Goirkese kerk. Hier komt Peerke Donders in al zijn eenvoud én rijkdom tot leven.

12.00 uur

Vervoer naar de Mariakerk aan de Heikant.

12.45 uur

Lunch (daar wordt voor gezorgd).

13.15 – 14.00 uur

Workshop naar keuze op diversie locaties.

14.15 uur

Afsluitende viering in het Peerke Donderspark, als het kan in de openlucht.

15.15 uur

Gezellig samenzijn met een hapje en drankje.

16.00 uur

Vertrek


Voor wie?

Voor gezinnen met kinderen in de basisschool leeftijd. Papa’s, mama’s, opa’s en oma’s, broers, zussen en vriendjes zijn allemaal van harte welkom.

Prijs
De prijs voor deze gezinsbedevaart is € 5,00 per persoon, inclusief lunch.

Inschrijven
De uiterste inschrijfdatum is 10 juni 2022. Je kunt je aanmelden via de website van het Huis voor de Pelgrim. Na aanmelding graag even laten weten aan de parochie dat je mee gaat, zodat we weten wie we die dag kunnen verwachten. Dit kan door middel van een mail naar familiepastoraat@odulphusvanbrabant.nl

Vervoer
Je kunt op eigen gelegenheid naar Tilburg komen. Het is eventueel ook mogelijk gebruik te maken van busvervoer. Je kunt dit aangeven bij het aanmelden.

Graag tot dan!