Kies uw kerk

Toelichting en bespreking van het Bijbelverhaal Abraham

Datum: 01 april 2019 / Tijd: 20:00u / Plaats: Parochiecentrum H. Antoniuskerk te Best

Op 1 en 8 april 2019 wordt de film over het Bijbelverhaal van Abraham vertoond en toegelicht. Op 1 april wordt dit Bijbelverhaal met u besproken en proberen we een vinger achter de betekenis te krijgen.

Abraham Film 1

Abraham Film 1

Abraham en Sara zijn de ouders van Isaak en de stamouders van de Israƫlieten. Het verhaal van Abraham, wiens naam betekent Vader van vele volkeren, gaat over een familie uit de stad Ur vlakbij de Perzische Golf waarvan vader Terach zijn zoon Abraham, diens vrouw en zijn neef Lot meeneemt naar Charan in het zuidoosten van Turkije.
Abraham krijgt later van God de opdracht om met Sara zijn vrouw en neef Lot Charan te verlaten en weg te trekken naar een onbekende bestemming. God belooft Abraham het stamvaderschap van een groot volk. Abraham, Sara en Lot vertrekken naar het land dat God hen gaat wijzen.

Abraham geeft door zijn diepe geloof en onvoorwaardelijke trouw aan het woord van God de aanzet voor het toekomstige volk Israƫl om alleen Jahwe, God, te vereren. Hij laat alles en iedereen achter om te voldoen aan de wens van God.
In het verhaal over het leven van Abraham wordt bovenal de bijzondere band van God met Abraham benadrukt: God deed zijn beloften gestand en sloot een verbond met hem en zijn volk.


Wat leert Abraham ons in 2019? Dit gaan we proberen te achterhalen in deze twee avonden.

Wilt u de themabespreking en/of de film voorbereiden, lees dan de bijbelhoofdstukken Genesis 11-25 in bijvoorbeeld https://rkbijbel.nl/kbs/bijbel/willibrord1975/neovulgaat/genesis/12

Informatie

De avond gaat om 20:00 uur van start in het Parochiecentrum van de Antoniuskerk, Wilhelminaplein 159 en we sluiten de avond niet later dan 22:00 uur. Halverwege is een pauze.

Het Parochiecentrum is vanaf 19.30 open.

Parochiecentrum Antoniuskerk Best

Parochiecentrum Antoniuskerk Best

Klik op naast staande tekst en u kunt het inschrijfformulier inleveren bij het parochiecentrum.

Of mail naar : parochiesecretariaat.antbest@odulphusvanbrabant.nl

Abraham

20190401_uitnodiging_filmavond_abraham

Uitnodiging Abraham april 2019