Kies uw kerk
banner

Nieuwtjes uit de Beerzen-2

*  Voor hen die de laatste weken het kerkhof in Middelbeers hebben bezocht zal het zeker opgevallen zijn dat de paden er weer keurig bij liggen. Diverse vrijwilligers hebben 3 weken lang alle stenen weer opnieuw gelegd, zodat de paden weer goed toegankelijk zijn en de omliggende grond aangevuld.

Ook is er een nieuw pad aangelegd dat aansluiting geeft met het brede pad dat naar het Rozenplein loopt. En ook het kraantje kan nu via een verhard pad bereikt worden.

  *   Bij het kapelletje in Westelbeers is toegang met zand verhoogd zodat de kapel ook voor rolstoelen en rollators beter toegankelijk is. Dit is een tijdelijke voorziening en er wordt gekeken naar een definitieve verbetering, die ook na een regenperiode voor een goede toegankelijkheid zal zorgen. Hiervoor zal de donatie gebruikt gaan worden, die is ontvangen van de Broederschap van de Beerse Processie naar Scherpenheuvel.

  *   Bij het betreden van het kapelletje zult u merken dat er niet alleen meer kaarsjes kunnen branden, maar het wordt dan ook voortaan verlicht.

  *   In Oostelbeers kunnen de klokken voortaan op afstand worden geluid.

  *   De klokken in Middelbeers functioneren momenteel niet naar behoren, maar hier wordt aan gewerkt.

Publicatiedatum: 30 april 2022