Kies uw kerk

Ludieke veiling op 11 september

Datum: 11 september 2022 / Tijd: 14:30u / Plaats: Pastorietuin Nieuwstraat 17 Oirschot

Op zondagmiddag 11 september vindt er een Ludieke Veiling plaats in de pastorietuin. Het idee is ontstaan doordat pastoor Spijkers een hoeveelheid wijn vanuit zijn priv├ęcollectie heeft aangeboden. Buiten de prachtige wijnen komen er andere producten en diensten onder de hamer, zoals aquarellen van kunstenaar Marc Mulders en religieuze boeken. De Ludieke Veiling heeft tot doel geld in te zamelen voor drie nieuwe glas-in-loodramen in de Oirschotse basiliek.

Om aan de kosten een bijdrage te leveren is er een gezellige zondagmiddag bedacht met muzikale ondersteuning en de Ludieke Veiling onder leiding van niemand minder dan Hans Latour. Ook komen er kraampjes met aanverwante producten die tevens te koop worden aangeboden. Bijvoorbeeld T-shirts met afbeelding van The Green Man van Marc Mulders. Aanvang van deze middag is om 14.30 uur en het eindigt rond 17.30 uur.

Als u mooie producten of diensten beschikbaar wilt stellen voor de veiling, neem dan contact op met Hans Latour, hl@hanslatourengineering.nl

Tijdens de Open Monumentendagen is op zaterdag 10 september de Basiliek open van 13.00-17.00 uur en de Kapel van Sint-Joris van 12.00-17.00 uur. En op zondag 11 september zijn de Basiliek en de Kapel van Sint-Joris open van 12.00-17.00 uur.

In de Basiliek is op beide dagen de expositie van Marc Mulders te zien. Ook wordt er uitleg gegeven over de grootschalige restauratie van het orgel, die op termijn plaatsvindt. En er worden ontwerptekeningen getoond van de glas-in-loodramen in de kerk van rond 1930.

In de Kapel van Sint-Joris vertelt op beide dagen om 13.30 uur Wim van den Biggelaar de geschiedenis van de kapel.