Kies uw kerk

Startviering 12 september

Datum: 12 september 2021 / Tijd: 20:00u / Plaats: Parochie Sint-Odulphus van Brabant

Op zondag 12 september willen we in de vier kerken van onze parochie (St.-Odulphuskerk en H.-Antoniuskerk in Best, St.-Petruskerk in Oirschot en St.-Willibrorduskerk in Middelbeers) de zogenaamde startviering houden.

Zoals ieder jaar gebruikelijk vieren we dan samen de start van het nieuwe werkjaar.

Dit jaar is dat een bijzondere startviering. We zien het ook als het opnieuw beginnen met ons parochieleven na anderhalf jaar coronacrisis. We maken een doorstart met als thema ”MET HART, HOOFD EN HANDEN SAMEN OP WEG”.

Na de viering nodigen we op iedere locatie de parochianen uit om samen na te praten en koffie te drinken. Elke toren kiest voor een eigen invulling van dat moment, in de vorm van informatie, muziek, beelden, etc.

Met deze startviering, met dit samen vieren, doen we een oproep aan onze parochianen om de verantwoordelijkheid van hun doopsel met hoofd, hart en handen in te blijven vullen. Deze gedachte is ook de leidraad van onze eerstvolgende Nieuwsbrief die begin september uitkomt waarin de vrijwilliger centraal staat. De vrijwilliger is en blijft voor elke toren immers erg belangrijk om samen op weg te blijven gaan.

Voor de Nieuwsbrief worden een aantal mensen benaderd om een stukje te schrijven over hun vrijwilligerswerk (wat hen motiveert om het te doen, wat het inhoudt, welke voldoening ze eruit halen). Mogelijk worden hierdoor parochianen gestimuleerd om ook een handje toe te steken.