Kies uw kerk

Vredeswandeling en -vesper op 11 december

Datum: 11 december 2022 / Tijd: 22:00u / Plaats: Startpunt vredeswandeling Oirschot Markt Oirschot, zijkant st. Petrusbasiliek Startpunt vredeswandeling Best St. Annakapel, Kapelweg 21, Best Vesper in de Montfortkapel Montfortlaan 12, Oirschot

Vredeswandeling en – vesper op zondagmiddag 11 december

Op 24 februari van dit jaar viel het leger van Poetin het land Oekraïne binnen. Niet dat er voor die tijd nergens oorlog was. Nee, helaas, oorlog is van alle tijden en alle plaatsen. Maar sinds de oorlog in Oekraïne lijken we ons er meer van bewust dat vrede niet vanzelfsprekend is, maar dat vrede ook iets kostbaars en breekbaars is. Om het wat paradoxaal te zeggen, we realiseren ons des te meer dat we soms ook moeten vechten voor de vrede.
Als kerk vechten we voor vrede en protesteren we tegen oorlog op onze manier, door stil protest, gebed, een kaarsje, door te zingen en te lezen.
De verschillende kerken van Best, Oirschot en de Beerzen organiseren daarom op zondagmiddag 11 december een vredeswandeling afgesloten met een vesper in de Montfortkapel te Oirschot.

Er zijn drie verschillende ‘inhaakmomenten’ om deze vredeswandeling mee te maken.

De eerste optie: verzamelen tussen 15.15 en 15.30 u op de Markt in Oirschot, aan de zijkant van de St. Petrusbasiliek. Van daaruit lopen we in stilte, met lichtjes van hoop, richting de Montfortkapel, waar rond 16.00u de vredesvesper zal beginnen.
De tweede optie: verzamelen tussen 15.15 en 15.30 u bij de st. Annekapel in Best. Van daaruit lopen we in stilte, met lichtjes van hoop, naar de Montfortkapel om de andere groep te ontmoeten en samen de vesper aan te vangen.
De derde optie: u kunt de vredeswandeling overslaan en op eigen gelegenheid naar de Montfortkapel komen. Daar kunt u vanaf 16.00 uur, als de wandelgroepen gearriveerd zijn, de vesper met iedereen meemaken.

Na afloop van deze vesper is er gelegenheid tot koffiedrinken. Rond 17.00 uur zullen er weer twee wandelgroepen vertrekken, zodat – voor wie wil- er een mogelijkheid is om samen met anderen terug te lopen naar het startpunt. Deze wandeling op de terugweg vindt niet in stilte plaats en is dus tevens een gelegenheid voor ontmoeting.

Aanmelden is niet nodig. De processielichtjes zullen wellicht ook voor wat veiligheid zorgen, maar mocht u thuis een veiligheidsvestje hebben liggen, dan is het altijd verstandig om deze aan te doen.

Relevante adressen:
Startpunt vredeswandeling Oirschot
Markt Oirschot, zijkant st. Petrusbasiliek

Startpunt vredeswandeling Best
St. Annakapel, Kapelweg 21, Best

Vesper in de Montfortkapel
Montfortlaan 12, Oirschot

Hopelijk tot ziens op 11 december,

Namens de Raad van Kerken Best, Oirschot de Beerzen.