Kies uw kerk
banner

GOUDEN PRIESTERFEEST PASTOOR SPIJKERS.

OPDAT MIJN VREUGDE IN U MOGE ZIJN EN UW VREUGDE VOLKOMEN MOGE WORDEN.

Dit vers uit het Johannes - evangelie is de wapenspreuk van onze Sint-Petrus Basiliek. Het zijn woorden van Jezus zelf die daarmee zegt dat Hij schik in ons wil hebben zoals grootouders schik kunnen hebben in hun kleinkinderen.

Hij wil ook graag dat onze vreugde volkomen mag worden.

Zo'n moment van bijna volkomen vreugde mocht ik beleven toen ik 12 jaar oud per brief te horen kreeg dat ik per 1 augustus 1957 was toegelaten tot kleinseminarie Beekvliet van het Bisdom van 's-Hertogenbosch in Sint-Michielsgestel. Ik wilde immers al vanaf mijn eerste communie toen ik 7 was graag pastoor worden en dat was de enig mogelijke weg daar naar toe.

Eenzelfde geluksmoment  was er 14 jaar later op 29 mei 1971 toen ik in de Sint Jan in Den Bosch door bisschop Bluijssen tot priester werd gewijd. Daarna heb ik tot mijn grote vreugde 51 jaar lang de mis mogen opdragen en ben ik met veel plezier herder geweest voor oud en jong.

En dan was er bij de viering van mijn gouden priesterfeest vorige week opnieuw bijna volkomen vreugde. Dank aan allen die dat voor mij hebben mogelijk gemaakt. Eerst en vooral de leden van het feestcomité, het parochiebestuur, de contactgroep en de pastoraatsgroep. De 230 vrijwilligers uit  de geloofsgemeenschap van Oirschot en Spoordonk die op vrijdagavond in Zaal 't Zand door de goede zorgen van John en zijn staf samen met mij een zeer verdiende feestavond hadden, want het was niet alleen mijn feest, maar ook hun feest. Op zaterdag dank aan al mijn buren van Leefdael voor de schitterende Geel Witte Ereboog en de blijde intocht per paard en koets van Peter op weg naar 't Vrijthof van Petri en Frans die voor een heerlijke feestelijke lunch hadden gezorgd.

Zondag hartelijk dank voor Leo, die de geelwitte vlag op de toren plaatste, voor de kosters en de siergroep die zorgden dat de Basiliek er op zijn mooist uitzag, voor No Limit met hun zang en muziek en de acht gilden die voor een massale, overweldigende en overdonderende intocht zorgden en ook weer uitgeleide deden. Dank voor de velen die erbij wilden zijn, en daar boven op ook nog eens 400 personen thuis aan de buis.

Dank voor ieders meegebrachte bloem, voor de woorden van Toos, Christianne, Wilfred en Gerard en voor de inbreng van mijn naaste familie.  Dank voor alle felicitaties en geschenken tijdens de druk bezochte receptie. Dank voor de Vendelgroet van de gezamenlijke Gilden en dank aan de Beurs, de Burgemeester en de Oirsprong en Hoeve 1827 voor  alle goede zorgen. Dank vooral ook aan Leo en Thea van Dorpshuis 't Hart van Spoordonk samen met maar liefst 18 vrijwilligers. En verder was het heel speciaal dat paus Franciscus in de persoon van Wilfred een pluim op mijn hoed kwam steken in het gezelschap van zijn twee paranimfen Toos en Christianne.

 Kortom het was Mooi, heel Mooi !!! Mooier kon het niet. Het was het mooiste wat er is. Een geluksmoment om nooit te vergeten. Ik heb er schik in gehad en dat heb ik nog steeds.

Pastoor Leendert Spijkers

Wijzig deze inhoud

Publicatiedatum: 10 mei 2022