Kies uw kerk
banner

Kerstnachtmis Sint Petrusbasiliek Oirschot. Lees verder.

Kerstnachtmis Sint Petrusbasiliek Oirschot

De viering van Kerstavond vanuit de Oirschotse Sint Petrusbasiliek is op 24, 25 en 26 december om 19.00 uur en om 21.00 uur te zien via Eén-TV van de lokale omroep in Oirschot. Op dezelfde dagen en tijden, met uitzondering van 24 december 21.00 uur, is de viering te zien via de lokale TV van Omroep Best.

Aanmelden kerstvieringen Oirschot

Voor de vieringen op Eerste en Tweede Kerstdag om 10.00 uur in de Petrusbasiliek is vooraf aanmelden nodig, in verband met het beperkt aantal plaatsen. Dit kan telefonisch op maandag 19 december tussen 9.00 en 12.00 uur en donderdag 22 december tussen 14.00 – 16.00 uur via nummer 0499 571250 of via de website www.odulphusvanbrabant.nl

Wensen aan het Kerstkind

Bij het kind in de kribbe staat de komende tijd in het torenportaal van de basiliek een brievenbus, waarin u uw kerstwensen kunt doen. Dat kunnen wensen zijn voor uzelf of een naaste, een familielid, kennis of dorpsgenoot. Denk aan mensen die ziek zijn of misschien eenzaam zijn of die het om een andere reden moeilijk hebben en die u graag een steuntje in de rug zou willen geven. De pastoraatsgroep van Oirschot/Spoordonk zal de wensen inventariseren en bekijken of en hoe er gehoor aan kan worden gegeven.

Inzamelactie Voedselbank

Eveneens bij het kind in de kribbe in het torenportaal is een inzamelpunt voor de voedselbank. Laten we juist in deze dagen extra denken aan de minst draagkrachtigen onder ons. Alle houdbare levensmiddelen zoals rijst, crackers, pasta, pindakaas, blikjes vis etc. zijn van harte welkom.

Plastic flesjes inzameling

Sinds september is er in het torenportaal een doorlopende inzamelactie van plastic statiegeldflesjes en -flessen. Er staat een kliko waar de flesjes in kunnen. In de voorbije vier maanden is er al voor ongeveer 100 euro aan statiegeld ingezameld. De parochie doneert het geld aan de Plastic Soup Foundation, die zich op allerlei manieren inzet om de plastic consumptie en afvalstromen te doen afnemen, zodat de wereldzeeën verlost worden van de ziekmakende plastic soep. Doe mee en neem uw flessen en flesjes mee naar de kerk!        

Publicatiedatum: 13 december 2021