Kies uw kerk
banner

Themabijeenkomst over Franciscus van Sales op 5 oktober

EEN HARTELIJKE BISSCHOP

Thema-bijeenkomst over Franciscus van Sales

Veel mensen denken bij de heilige Franciscus onmiddellijk aan Franciscus van Assisi. Deze heilige werd vooral bekend als prediker van het armoede-ideaal en zijn eerbied voor de schepping. Minder bekend, maar zeker zo inspirerend is een andere heilige Franciscus, bisschop van Genève tijdens de Reformatie onder leiding van Calvijn, met een achternaam (van Sales) die verwijst naar zijn adellijke afkomst.

In 2022 is het 400 jaar geleden dat deze heilige Franciscus (van Sales) is overleden. In het kader van dit jubileumjaar willen we aandacht vragen voor zijn persoon en zijn geestelijk erfgoed. De Salesiaanse spiritualiteit is tot op de dag van vandaag actueel en de moeite waard om je in te verdiepen. Franciscus van Sales heeft veel geschreven, en deed dat alsof hij naar een vriend schreef. Hij had ook een duidelijke pastorale houding, en kenmerkend voor alles wat hij schreef is een hartelijke stijl. Na 400 jaar hebben zijn geschriften nog niets ingeboet aan praktische toepassingsmogelijkheden.
Op 5 oktober , om 19.00 uur, ( tot ongeveer 21.oo uur) zal er in de St. Joriskapel in Oirschot een film getoond worden over het leven van Franciscus van Sales en krijgen we enkele teksten te horen die we zouden kunnen vertalen naar ons eigen leven.
Wim Holterman is één van de inleiders die avond. Graag willen de inleiders weten met hoeveel mensen we die avond de ongetwijfeld boeiende presentatie willen volgen.
U hoort later nog over de inschrijving .

Publicatiedatum: 22 augustus 2022