Kies uw kerk
banner

Vredeswandeling en -vesper op 21 september

Als kerk vechten we voor vrede en protesteren we tegen oorlog op onze manier, door stil protest, gebed, een kaarsje, door te zingen en samen te vieren.  In het kader van de Vredesweek organiseert de Raad van Kerken van Best, Oirschot, Spoordonk en de Beerzen daarom een vredeswandeling en -vesper op donderdagavond 21 september.

Er zijn drie verschillende “inhaakmomenten” om deze vredeswandeling en -vesper mee te maken.

De eerste optie: verzamelen tussen 18.30 en 18.45 uur op de Markt in Oirschot, bij de basiliek. Van daaruit lopen we in stilte, met lichtjes van hoop, richting de Montfortkapel, waar rond 19.30 uur de vesper zal beginnen.

De tweede optie: verzamelen tussen 18.30 en 18.45 uur bij de Annakapel in Best, vanwaar eveneens met lichtjes en in stilte naar de Montforkapel gewandeld wordt.

De derde optie: u kunt de wandeling overslaan en op eigen gelegenheid naar de Montfortkapel komen. De dienst begint rond 19.30 uur als beide wandelgroepen gearriveerd zijn.

Na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten en wordt er koffie/thee geschonken. Rond 20.45 uur kunnen de lopers samen terug wandelen naar de startpunten. Het is verstandig om een veiligheidsvestje aan te doen en eventueel verlichting te dragen.

Publicatiedatum: 01 september 2023