Kies uw kerk
banner

Wereldgebedsdag voor de Schepping op 1 september

Wereldgebedsdag voor de Schepping 

Op dinsdag 1 september is het Wereldgebedsdag voor de Schepping. Hiermee nodigt paus Franciscus alle gelovigen uit om stil te staan bij de zorgelijke toestand van de aarde, ons gemeenschappelijk huis. Klimaatverandering, de verdwijning van planten- en diersoorten, ontbossing, overbevissing en vervuiling vragen om bezinning en actie. Temeer omdat vooral de armsten de grootste slachtoffers hiervan zijn. 

Om deze roep kracht bij te zetten, worden de katholieke kerken van Best, Oirschot en Middelbeers op deze avond groen aangelicht. Tussen 19.00 en 21.00 uur is de kerk bovendien geopend voor persoonlijk gebed voor het behoud van de goedheid en de schoonheid van de schepping. Er wordt een doorlopende PowerPointpresentatie vertoond met beelden van de lokale natuur. Ook zijn er beelden te zien van de eerste stappen van het “hemelwaterproject”. Dat is erop gericht om het regenwater van de gebouwen in de parochie niet meer op het riool af te voeren, maar op te vangen voor hergebruik of terug te laten vloeien in de aarde. 

In elke kerk zijn er één of meerdere mensen van de werkgroep “groene kerk” aanwezig.  

U bent van harte welkom om op deze avond (uiteraard op gepaste afstand van elkaar) de kerk te bezoeken!  

Werkgroep Groene Kerk 

AnneMarie van Schoonderwalt 

Huub van Griensven 

Cor van Boven 

Cor van Esch 

Aalmoezenier Jan van Lieverloo 

Pastor Wilfred van Nunen

 1 september werden alle kerken van de parochie Odulphus van Brabant groen uitgelicht, om aandacht te vragen voor het belang van een gezonde aarde!

Publicatiedatum: 01 september 2020