Kies uw kerk

Paus roept alle christenen op gezamenlijk het Onze Vader te bidden

Datum: 25 maart 2020 / Tijd: 12:07u / Plaats: wereldwijd

Paus roept alle christenen op gezamenlijk het Onze Vader te bidden

PAUS FRANCISCUS ROEPT DE RUIM TWEE MILJARD CHRISTENEN WERELDWIJD OP OM WOENSDAG OM 12.00 UUR IN VERBAND MET DE CORONACRISIS GEZAMENLIJK HET ONZE VADER TE BIDDEN. DE PROTESTANTSE KERK DOET ‘VAN HARTE’ MEE.

 

‘In deze dagen van beproeving, terwijl de mensheid voor de bedreiging van een pandemie beeft, wil ik alle christenen voorstellen gezamenlijk hun stem naar de hemel te richten’, zei Franciscus zondag tijdens het wekelijkse Angelusgebed dat via internet werd gelivestreamd.

De paus riep alle kerkelijke leiders en christenen van de verschillende kerken op gezamenlijk ‘het gebed uit te spreken dat Jezus, onze Heer, ons geleerd heeft’. De Protestantse Kerk in Nederland ondersteunt de oproep van harte, liet scriba René de Reuver zondagmiddag weten. Op welke manier dat vorm krijgt, wordt maandag beslist. ‘In ieder geval zullen we de oproep doen om woensdag het Onze Vader te bidden.’

De Nederlandse bisschoppen konden nog niet vertellen hoe de oproep van de paus een vervolg in Nederland kan krijgen. ‘Daarover zal nog overleg worden gevoerd’, aldus een woordvoerder.

Op 25 maart wordt in veel kerken de Aankondiging van de Heer gevierd, precies negen maanden voor Kerst. ‘Moge de Heer het gemeenschappelijke gebed verhoren van al zijn leerlingen, die zich voorbereiden op de zege van de verrezen Christus’, zei Franciscus.

Tevens heeft paus Franciscus aangekondigd dat hij op vrijdag 27 maart om 18.00 uur een bijzonder Urbi en Orbi zal uitspreken in verband met de coronacrisis. Dit zal gebeuren op het balkon voor een leeg Sint-Pietersplein. Normaal gesproken wordt deze pauselijke zegen voor de stad (urbi) Rome en de wereld (orbi) slechts met Kerstmis en Pasen gegeven. <

 

Bron: Nederlands Dagblad, 23 maart 2020