Kies uw kerk
banner

Bijbelverhaal bespreking en Film Abraham

Abraham Film 1

Abraham Film 1

Beide bijeenkomsten zijn in het parochiecentrum van de H. Antoniuskerk en beginnen om 20.00u. Iedereen is welkom op een of op beide avonden. Graag zien wij dat u zich vooraf opgeeft. Klik hiervoor en voor meer informatie op onderstaande link(en) :

Link 1 : 01 april 2019 Bespreking Bijbelverhaal Abraham
Link 2 : 08 april 2019 Filmavond Abraham

Aartsvader Abraham

Abraham en Sara zijn de ouders van Isaak en de stamouders van de Israëlieten. Het verhaal van Abraham, wiens naam betekent Vader van vele volkeren, gaat over een familie uit de stad Ur vlakbij de Perzische Golf waarvan vader Terach zijn zoon Abraham, diens vrouw en zijn neef Lot meeneemt naar Charan in het zuidoosten van Turkije.
Abraham krijgt later van God de opdracht om met Sara zijn vrouw en neef Lot Charan te verlaten en weg te trekken naar een onbekende bestemming. God belooft Abraham het stamvaderschap van een groot volk. Abraham, Sara en Lot vertrekken naar het land dat God hen gaat wijzen.
Abraham geeft door zijn diepe geloof en onvoorwaardelijke trouw aan het woord van God de aanzet voor het toekomstige volk Israël om alleen Jahwe, God, te vereren. Hij laat alles en iedereen achter om te voldoen aan de wens van God.

Abraham 2

Abraham 2

In het verhaal over het leven van Abraham wordt bovenal de bijzondere band van God met Abraham benadrukt: God deed zijn beloften gestand en sloot een verbond met hem en zijn volk.

Wat leert Abraham ons in 2019? Dit gaan we proberen te achterhalen in deze twee avonden.
Wilt u de themabespreking en/of de film voorbereiden, lees dan de bijbelhoofdstukken Genesis 11-25 in bijvoorbeeld https://rkbijbel.nl/kbs/bijbel/willibrord1975/neovulgaat/genesis/12  

U bent van harte welkom op 01 en/of 08 april 2018.

Vergeet u zich niet op tijd aan te melden.

Publicatiedatum: 04 maart 2019