Kies uw kerk
banner

Manifest “Het Groene Normaal”

Manifest “Het Groene Normaal”

De coronacrisis brengt niet alleen aan het licht, dat we voor elkaar moeten zorgen, maar dat we samen ook verantwoordelijk zijn voor ons gemeenschappelijk huis, de aarde. Vanwege onze overtuiging dat de aarde en al wat daarop leeft Gods schepping is, zouden juist gelovigen zich geroepen mogen voelen om te kiezen voor een duurzame manier van leven.  

 
Het Groene Normaal is daar een pleidooi voor: om in deze bijzondere tijd stil te staan bij onze manier van leven en de plek die wij als christenen in de samenleving innemen, en aan te haken bij de trend van duurzaam leven. Het sluit ook naadloos aan bij de oproep van paus Franciscus die hij vijf jaar geleden deed in zijn encycliek “Laudato Si'”, waarin hij ons oproept tot een ecologische bekering omwille van de aarde en van de armen, die het meest te lijden hebben onder de klimaatverandering, de wererldwijde ontbossing, overbevissing en vervuiling. Steeds meer mensen worden zich bewust van de noodzaak tot verandering. Het is als met een “wave” in het stadion: het begint met een paar mensen die opstaan. Vervolgens staat iederéén op en is de beweging niet meer te stoppen. Zo zouden wij als christenen het verschil kunnen maken met het opstarten van een “wave van duurzaamheid.”

Op www.hetgroenenormaal.nl kunt u het manifest lezen en ondertekenen, maar vindt u ook informatie over organisaties en materialen die helpen om mee te doen met de wave voor duurzaamheid en het groene leven in de praktijk te brengen.

Hoe meer mensen het manifest, des te sterker wordt het signaal dat we vinden dat er echt iets moet veranderen omwille van een leefbare toekomst.    

Publicatiedatum: 22 september 2020