Kies uw kerk
banner

Stichting Behoud St. Odulphuskerk schenkt 15.000 euro


Op zondag 28 augustus werd de zogenaamde Vriendendag van de Stichting Behoud St. Odulphus kerk Best (SBO) gehouden. Het is een mooie traditie van de stichting om op een zondagmorgen aan het einde van de vakanties in de tuin van de pastorie met de leden samen te komen om aan de voet van het schitterende gebouw haar betrokkenheid te laten blijken bij het behoud van het voor Best meest opvallend gebouw.

De Stichting houdt zich alleen bezig met het gebouw. Niet met het interieur van de kerk. Drie jaar geleden zijn mede dankzij de steun van SBO de glas in lood ramen achter het priesterkoor gerestaureerd en gerepareerd. De ramen zien er prachtig uit en kunnen weer jaren mee.


Maar de tijd gaat verder, de slijtage gaat door. Onderhoud is steeds noodzakelijk. Ook de ramen aan de westkant van de kerk en het raam boven de hoofdingang zijn nodig toe aan restauratie. SBO wil ook dit jaar weer bijdragen aan het behoud en onderhoud van de Odulphuskerk.
Pastoor Brouwers mocht uit handen van Gerard Govers, voorzitter van SBO, een cheque van ? 15.000,- in ontvangst nemen. Het samenzijn werd muzikaal opgeluisterd door de Doornblazers.

Mocht u nadere inlichtingen wensen over Stichting Behoud Odulphuskerk neem dan contact op met Jan van de Looij (0499-372254) of Gerard Govers (0499371055).

De foto's van de gezellige vriendendag zijn te vinden bij de fotoreportages of klink op de volgende link
 http://www.odulphusvanbrabant.nl/sint-odulphus/algemeen/fotoreportages/2016-08-28-bijeenkomst-sbo/

 

Publicatiedatum: 05 oktober 2016