Kies uw kerk
banner

Kort verslag Huisdierenzegen op dinsdag 4 oktober 2016

Huisdierenzegen

Op dinsdag 4 oktoberj.l. hebben wij een huisdieren zegen gehouden bij de kapel in de Vleut. Er waren grote en kleine kinderen met hun grote en kleine huisdieren. Wij hebben een korte viering gehouden en daarna hebben wij alle dieren gezegend. Het werd al vroeg donker, maar het was een heel gezellig gebeuren. Enkele mensen uit de Vleut hadden nog gezorgd voor koffie en limonade en het Vleuts-Volk heeft de viering opgeluisterd met toepasselijke liederen, Ruud van der Heijden heeft nog een extra lied geschreven die middag over “de veugelkes”?. Zo zijn wij op Werelddierendag en op het feest van de H. Franciscus van Assisi wat dichter bij de natuur gekomen. Franciscus zong zijn vreugde uit over de schepping. Hij sprak met de dieren, al wat God geschapen heeft en al wat leeft had zijn aandacht en grote waardering.

Dat is wat wij ook willen. Dat de vreugde over de schepping als een zegen ervaren mag worden, steeds meer door iedereen.

Dré Brouwers, pastor.

Meer foto's kunt u vinden op: http://www.odulphusvanbrabant.nl/sint-odulphus/algemeen/fotoreportages/2016-10-04-huisdierenzegen/

Publicatiedatum: 08 oktober 2016