Kies uw kerk
Wie voelen zich thuis in onze kerk ?

Overweging

Vastenactie: Schoon Water!!

 

Je handen wassen, een glas water pakken, de wc doortrekken: wij staan er nauwelijks bij stil wat een luxe het is dat thuis we altijd schoon, veilig water hebben. In grote delen van de wereld is water ver weg en vaak onveilig. 

Dit jaar steunt de Vastenactie projecten die schoon water dichtbij mensen brengen en daarmee levens blijvend veranderen! In ontwikkelingslanden wordt 80% van de ziektes veroorzaakt door verontreinigd water. Er gaan daardoor jaarlijks 443 miljoen schooldagen verloren, omdat kinderen ziek thuisblijven. Wereldwijd wordt de helft van alle ziekenhuisbedden ingenomen door mensen die door vies water ziek zijn geworden. Iedere 90 seconden sterft er een kind door vervuild water..

Hongerdoek:

In de Middeleeuwen was het gebruikelijk tijdens de vastentijd met een doek het altaar aan het zicht te onttrekken. In die dagen werd zo de relatie tussen God en mens benadrukt en werden mensen uitgenodigd om na te denken over hun eigen leven. Op de moderne hongerdoeken laten kunstenaars iets zien van hun spiritualiteit bij hun inzet voor een betere, meer rechtvaardige wereld. Dit jaar wordt een hongerdoek gebruikt met de titel: “Mens waar ben je?” Daarin klinkt de vraag: wat doe jij tegen de verstoring van de schepping, tegen ongerechtigheid en tegen sociale noden?

Aalmoezenier Van Lieverloo