Kies uw kerk
Wie voelen zich thuis in onze kerk ?

Overweging

De meeste mensen deugen

Dat is de titel van een spraakmakend boek van de hand van Rutger Bregman waarvan de eerste druk verscheen in september 2019. De schrijver en historicus is geboren in Renesse in 1988. Jan Terlouw noemt het “een indrukwekkend boek dat afrekent met ons vaak verwrongen mensbeeld.  Het is hoopgevend zonder onrealistisch te zijn. Het overtuigt omdat het gedegen is. Het heeft me geboeid van het begin tot het einde.”

Bregman schrijft: “De mens is een beest zeiden de koningen. Een zondaar zeiden de priesters. Een egoïst zeiden de boekhouders. Al eeuwen is de westerse cultuur doordrongen van het geloof in de verdorvenheid van de mens.”

In dit boek verweeft Rutger Bregman de jongste inzichten uit de psychologie, de economie, de biologie en de archeologie. Hij neemt ons mee op een reis door de geschiedenis en geeft nieuwe antwoorden op oude vragen. Waarom veroverde juist onze soort de aarde? Hoe verklaren we onze grootste misdaden? En zijn we diep van binnen geneigd tot het kwade of het goede? Het boek is adembenemend, weids en revolutionair. Het herschrijft niet alleen de geschiedenis, maar werpt ook nieuw licht op onze toekomst.

Pastoor Leendert Spijkers
 

DOORLOPENDE AKTIE VOEDSELBANK

Toen we als gezamenlijke kerken in maart een oproep deden om houdbare levensmiddelen mee naar de kerk te brengen voor de voedselbank, leverde dat meteen een heleboel reacties op in de vorm van meegebrachte spullen. Hartverwarmend was het om te merken dat -in tegenstelling tot het “hamstergedrag” van sommigen-  zoveel