Kies uw kerk
banner

Feest 75 jaar Antoniusparochie - 65 jaar H. Antoniuskerk

Zondag 28 juni 2015 was er al om half zeven in de ochtend, de nodige bedrijvigheid in en rond de Antoniuskerk. De laatste versieringen werden aangebracht, de vlaggen in top gehesen en de tent op het grasveld voor de kerk werd geplaatst en ingericht.
Met het verstrijken van de tijd, nam ook de drukte toe. Tegen 11.00u was alles in gereedheid gebracht om er een mooie eucharistieviering en een fijn feest van te maken.
In processie kwamen het gilde Sint-Odulphus, een aantal vrijwilligers met symbolen en de  voorgangers de prachtig versierde, goed gevulde Antoniuskerk binnen. Een bootje, een beeld van de H. Antonius, een ciborie en een doopvont, een kaars met het logo van Sint-Odulphus van Brabant, een afbeelding van het nieuwe raam en een stukje steen van het kerkhof kregen een mooi plaatsje voor in de kerk.

Jubileum1

Jubileum1

Jubileum 2

Jubileum 2

Hoofdcelebrant tijdens de viering was pastoor Leendert Spijkers. Als concelebranten waren aanwezig de pastores van het pastorale team van de parochie Sint-Odulphus van Brabant en de pastores Papenburg en Verhoeven. Aalmoezenier Van Lieverloo heette iedereen welkom, niet alleen de gasten, maar speciaal de parochianen. Tijdens de plechtige eucharistieviering werd de zang verzorgd door ‘de Cantorij’ uit Oirschot, “No Limit’ uit De Beerzen en het Gregoriaans koor uit Best. ‘Samen vieren in verbondenheid en dankbaarheid, met geloof en hoop naar de toekomst’, was het centrale thema in de viering. Sint-Odulphus zorgt niet alleen voor verbondenheid binnen Best, maar ook binnen de parochie, dus ook met Oirschot, Spoordonk en De Beerzen.

nieuw glas-in-lood

Aan het einde van de feestelijke viering onthulde pastoor Spijkers een nieuw glas-in-lood raam met de afbeelding van de H. Franciscus. Hij memoreerde hierbij ook de verbondenheid tussen Antonius en Franciscus. Het mooie nieuwe raam is ontworpen door een parochiaan, namelijk de heer Leo van der Sangen. Vele parochianen hebben, door deel te nemen aan de actie ‘Kring van 75’ de plaatsing van dit raam mogelijk gemaakt.

Na de plechtige wijding van het raam, kreeg de pastoor een boek aangeboden door Frits van der Heijden, dat ter gelegenheid van het jubileum is uitgebracht. In het boek staan prachtige foto’s en beschrijvingen van de glas-in-lood ramen van de Antoniuskerk. (Het boek is te koop voor ?10,- bij de koster of op het parochiecentrum). Het is een boek, dat in een serie wordt uitgegeven; over b.v. de glas-in-lood ramen van de Sint-Petrus basiliek in Oirschot is al eerder een boek verschenen en over de Bestse Odulphuskerk komt er een.

Na viering

Na de mooie, plechtige viering was er de vendelgroet van het gilde Sint-Odulphus op het kerkplein.
In de kerk was er nog gelegenheid om de tentoonstelling van 75 jaar geschiedenis van de Antonius-, de Avondmaal- en de Lidwinaparochie te bekijken. Net als de viering, waren ook de tentoonstelling en de PowerPointpresentatie over de parochie nu, tot in de puntjes verzorgd. 
Er was ook gelegenheid om elkaar te ontmoeten in de tent. Er was volop gesprek, onder het genot van een kopje koffie met iets lekkers. Complimenten waren veel te horen voor de groep harde werkers, voor en achter de schermen, die dit prachtige feest mogelijk hebben gemaakt. Zeer velen hebben hun steentje bijgedragen en sommigen vele steentjes. De parochie kan terugkijken op een geslaagd feest, dat vertrouwen voor de toekomst geeft!

Jubileum 3

Jubileum 3

Publicatiedatum: 29 juni 2015