Kies uw kerk
Wie voelen zich thuis in onze kerk ?

Overweging

IK GELOOF

Maar wat eigenlijk? In iéts? Er is meer tussen hemel en aarde! Ik zet gewoon een Boeddha in mijn tuin en dan voel ik me goed!
God is in alles en overal, met vele gedaanten zoals bij hindoes!
Er is geen verschil tussen Allah, Jahweh, God! Nou, ik ben het hier niet mee eens. Dat er meer is, is al net zo oud als de mensheid.

Boeddha zou een voorbeeldleven hebben geleid, en elk leven daarna een stapje hoger na reïncarnatie zoals het hindoeïsme, maar ja, bij fouten val je terug.

Over Allah hoor je weinig, alleen overeenkomsten met de oorlogsgod Jahweh uit het oude testament. Niet zo gek, want dit hebben islam, jodendom en christendom gemeen.

Maar de strenge Jahweh moest van een ongelovig ongeordend volk een beschaafd gelovig volk maken door macht en regels. Mohammed legt alleen die strenge regels uit en net als voor de Joden kom je met dat geloof alleen in de hemel. Sterker nog: ongelovigen zijn bijna tot niets waard. Daarom altijd strijd en kent de islam de heilige oorlog. Maar wij kennen Christus, God Zelf op aarde; Hij vertelde hoe regels te zien, vertelde dat goede bedoelingen onze drijfveer vanuit de liefde moeten zijn. Vergevingsgezindheid en naastenliefde, ook voor ongelovigen. Dat Godsbeeld spreekt mij aan, daarin wil ik geloven. Wat zou de wereld goed af zijn als iedereen dat deed! Uw Rijk Kome.

Aalmoezenier Paul Versteegh

DOORLOPENDE AKTIE VOEDSELBANK

Omdat steeds meer mensen in economische onzekerheid leven vanwege de coronacrisis wordt het werk van de voedselbank de komende tijd naar verwachting nog harder nodig. Daarom is er in de kerken een permanente inzamelactie van houdbare levensmiddelen. Kunt u iets missen? Neem het mee naar de kerk! Er staan kratten waar u het in kunt doen. Ook is er gelegenheid om een financiële bijdrage te doen in de offerblok met als doel “voedselbank”. Dat staat duidelijk aangegeven. Hartelijk dank!

Lantaarntje 80

“Het beste om je aan vast te houden in het leven is elkaar”,
zou Audrey Hepburn ooit gezegd hebben.

Laten we die goede raad in deze warme dagen nog maar even figuurlijk ten uitvoer brengen.

Verlies elkaar niet uit het oog!

Lantaarntje 79

“Onderschat niet wat je betekent voor anderen. Bij elke ontmoeting laat je iets van jezelf achter.”

Die medaille heeft twee kanten:
-ben niet te bescheiden: je doet er toe!
Maar ook:
-weet wat je doet en zegt, geef de ander (lichamelijk en geestelijk) ruimte. Ook de ander doet er toe!