Kies uw kerk
Wie voelen zich thuis in onze kerk ?

Overweging

ADVENT.

De Advent is begonnen. De voorbereidingstijd op Kerstmis. Het is een tijd van hoop en verwachting. Voor mij persoonlijk is dat momenteel extra voelbaar: we verwachten binnenkort een tweede kleinkind. Het is een spannende, maar vooral een mooie tijd. Het vooruitzicht van de geboorte van een kind brengt vreugde. Ik heb eens ergens gelezen dat de geboorte van ieder kind het bewijs is, dat God nog steeds gelooft in de toekomst van deze wereld.

Deze hoopvolle woorden klinken broos en kwetsbaar tegen de achtergrond van de oorlogen die deze wereld en deze tijd overschaduwen. In Oekraïne, in Israël en Gaza, en ook in Soedan. Dit Afrikaanse land komt veel minder in het nieuws. Maar wat zich daar afspeelt is even gruwelijk.

Het valt niet mee om met de beelden van oorlog voor ogen te getuigen van hoop. En toch…er wordt een kind geboren. We gedenken over enkele weken weer dat Jezus is geboren. Kind van vluchtelingen, Jozef en Maria. Hij zag het levenslicht in een stal. Met aan zijn zijde een lieve vader en moeder, een os en een ezel, en arme herders als eerste kraamvisite. Een vertederend beeld. God komt niet aan het licht op het slagveld, en ook niet in de drukbezette herbergen in de stad, maar achteraf, in het veld.

Laten we in deze adventstijd de hoop vasthouden. Jezus wordt geboren. De vredevorst. Moge Hij ook geboren worden in ons hart en in de harten van de mensen die nu verdriet hebben. Moge Zijn boodschap van vrede de wereld verlichten en verlossen van onrecht en geweld. En moge Hij ons inspireren om in ons eigen leven mensen van vrede te zijn.

Pastor Wilfred van Nunen

VERGEET DE GOEDE DOELEN NIET.

Denkt u nog aan de goede doelen? U  kunt financiële hulpvragen melden bij de Parochiële Caritas Instelling Oirschot, plastic statiegeldflesjes en statiegeldblikjes voor de Plastic Soup Foundation doneren en houdbare voedingsmiddelen voor de Voedselbank Best-Oirschot afgeven in het torenportaal van de Basiliek van ma. t/m vr. van ± 09.30-16.00 uur.

SPEELGOEDBANK

Bedoeld voor iedereen die graag mee wil werken aan het duurzaam en zuinig omgaan met kinderspeelgoed. Maar ook bedoeld om alle kinderen te helpen aan goed en mooi speelgoed.

Onze speelgoedbank is er voor alle inwoners van de Gemeente Oirschot. De dure decembermaand staat voor de deur en hoe leuk is het dan om via onze speelgoedbank een kind blij te maken.

Voor (groot)ouders en kinderen: Puzzels, spelletjes, leesboekjes, constructiemateriaal, knutselspullen, autootjes, boerderijdieren, kraamcadeautjes, cadeautjes voor kinderverjaardagen etc.

Loop gerust een keer binnen om te zien wat de Speelgoedbank je te bieden heeft.

Heb je zelf speelgoed in te leveren? Wij zijn erg blij met goed en schoon speelgoed voor kinderen vanaf 3 jaar.  Knuffels/cd’s/ DVD’s nemen we niet aan. 

Onze speelgoedbank is  elke woensdagmiddag open van 14.00 tot 16.00 uur.

U vindt ons in de Nieuwstraat 17 in Oirschot.  In de serre aan de achterkant van de pastorie.

Wilt u meer informatie raadpleeg dan de website speelgoedbank@odulphusvanbrabant.nl of kijk op de facebookpagina onder de naam: speelgoedbank Oirschot.

De vrijwilligers van de speelgoedbank zien jullie graag langskomen voor een mooi stukje speelgoed.

Lantaarntje 207“Veer mee met het leven totdat je vleugels hebt”, is de wijsheid van vandaag.

Ups en downs, voor- en tegenspoed, het hoort er allemaal bij.
Proberen om mee te bewegen, stapje terug, stapje extra, even doorpakken of even geduld.
Meehuilen met de wolven in het bos of zelf kritisch kijken en een eigen mening vormen,
beren op de weg zien, of vertrouwen hebben en hoop houden…

Lantaarntje 206


“Bloemen bloeien waar ze ruimte krijgen. Mensen ook.”

Het is goed om elkaar de ruimte te geven om te groeien en te bloeien, om mens te worden.

Dat betekent ook: jezelf niet opdringen, niet dwingen, niet alles willen zoals jij het ziet. Anders kan ook goed zijn.

Uitnodigen, kansen bieden, daar gaat het om.