Kies uw kerk
banner

Bijbelverhaal bespreking en Film Simson en Delila

Simson en Delila

Simson en Delila

Beide bijeenkomsten zijn in het parochiecentrum van de H. Antoniuskerk en beginnen om 19.30u. Iedereen is welkom op een of op beide avonden. Graag zien wij dat u zich vooraf opgeeft. Klik hiervoor en voor meer informatie op onderstaande link(en) :

Link 1 : 10 april 2018 Bespreking Bijbelverhaal Simson en Delila
Link 2 : 17 april 2018 Filmavond Simson en Delila

Simson en Delila

Het verhaal van Simson, wat vertaald mag worden met zonnekind,  handelt over de laatste rechter van Israël. Als rechter was hij de leider en verlosser van het land. Al vóór zijn geboorte werd Simson aangekondigd als een oersterke man en een Nazireeër, een gewijde, aan God toegewijd. Het was hem daarom verboden om wijn te drinken, in de nabijheid van doden te zijn of zijn haar te laten knippen, want in dat laatste zat zijn enorme kracht. De opdracht aan Simson was om het volk van Israël te bevrijden van de Filistijnen die hen al lang onderdrukten. Simson vond maar moeilijk de weg in zijn leven. Zijn hele leven zocht Simson naar een teken van God hoe het volk dan bevrijd kon worden.
Simson hunkerde naar vrouwen en het maakte hem niet uit of ze Israëlitisch waren of Filistijn's. In zijn hart was een gevecht gaande tussen Simson de nazireeër en zijn wellust, tussen trouw aan God of trouw aan een Filistijnse vrouw, tussen zijn opdracht als rechter en zijn hunkering. Hij trouwde een Filistijnse maar werd bedrogen. Hij nam daarop wraak door Filistijnen te doden en hun akkers in brand te steken. Wraak op wraak op wraak volgt.

Simson heeft nog steeds een zwak voor vrouwen en trekt opnieuw naar Gaza, naar de Filistijnen. Hij vindt Delila. Delila verraad hem en maakt hem krachteloos. Pas als God zich van hem heeft afgekeerd komt Simson tot bezinning …

U bent van harte welkom op 10 en/of 17 april 2018.

Vergeet u zich niet op tijd aan te melden.

Simson en Delila

Simson en Delila

Publicatiedatum: 20 maart 2018