Het Pastoor Vekemansfonds is in 1983 in Oerle opgericht door de
toenmalige pastoor Gerard Vekemans. Hij zamelde geld in, voornamelijk giften,
voor de Zusters Ursulinen uit Tildonk in België, die in India de kasteloze
kinderen in de armste gebieden onderdak en onderwijs wilden geven. De bekendste
zuster uit de orde van de Ursulinen was moeder Teresa; zij was wereldwijd
bekend om haar inzet voor de armsten der armen in India. Pastoor Vekemans
bracht het geld toentertijd zelf naar de zusters in Tildonk opdat er niets aan
de strijkstok bleef hangen! Meer info op: www.vekemansfonds.nl
Vorig jaar hebben we voor de eerste keer in Oirschot tijdens de zomeravondmarkten kleding, textiel en schoeisel ingezameld. De actie werd buitengewoon enthousiast ontvangen en is een groot succes geworden. We hebben toegezegd ook in de toekomst kleding te willen blijven inzamelen voor kansarme kinderen in India. En ondanks dat de zomeravondmarkten dit jaar geen doorgang kunnen vinden, stellen we u in de gelegenheid om overbodige kleding aan het Vekemansfonds te geven.
Deze kleding kan ingeleverd worden bij het Parochiecentrum aan de Nieuwstraat 17 in Oirschot op vrijdag 26 juni van 10.00 tot 20.00 uur en op zaterdag 27 juni van 10.00 tot 16.00 uur. Bestuursleden en andere vrijwilligers zullen aanwezig zijn om de spullen in dank aan te nemen. Iedereen die kleding inlevert, ontvangt een gratis lot. Voor de winnaars zijn wederom mooie prijsjes beschikbaar, waaronder een tweetal gratis ballonvaarten. Deze en andere prijzen zijn gratis beschikbaar gesteld door een aantal bedrijven en organisaties. Wij nemen uw overtollige kleding en schoeisel graag in ontvangst. Als de spullen opgehaald moeten worden, kunt u bellen met het nummer 06-518 839 03.
Tiny Renders
Zonsondergang
30 mei | Theo Thijssen | (91) |
09 juni | Jan Lijten | (88) |
In het weekend van 13 en 14 juni vierden we de feestdagen van de St. Antonius van Padua en de H. Lidwina, de twee patroonheiligen van onze fusiegemeenschap.
Antonius kwam op voor de mensen die geen brood hadden, hield donderpreken om zich te verzetten tegen onnodige rijkdom, ook die van de kerk van toen, en vond dat niemand verloren moest gaan. Het beeld van Antonius stond in de kerk volop in de aandacht om ons daaraan te herinneren.
En toeval of niet, we vierden ook de feestdag van Lidwina. Na haar val op het ijs kon ze niet veel meer, zo leek het tenminste, maar al die jaren op haar bed besteedde ze tijd aan mensen die voorbij kwamen, die troost nodig hadden. Ze gaf hen haar glimlach.
Zo eenvoudig kan het zijn, je kunt er zelfs heilig mee worden.
Aalmoezenier Jan van Lieverloo
Antoniuskerk
Op 13 juni was het feest van de patroonheilige van onze kerk: de heilige Antonius. In voorgaande jaren werd in de kerk gezamenlijk het Antoniusbrood gedeeld. Dit jaar mocht iedereen na de dienst een kaarsje met daarop de afbeelding van de heilige Antonius mee naar huis nemen. Zo konden we thuis nog even nagenieten van de warmte van de dienst.
Afgelopen weekend was het Vaderdag. Met Moederdag werden alle vrouwen die toen onze kerk bezochten verrast met een mooie bloem. Dit keer waren de mannen aan de beurt. Ook voor hen was er een mooie bloem om de vaders en de mannen eens te eren.
Zo ontwikkelden zich allerlei initiatieven om iedereen toch de betrokkenheid van onze parochie te laten voelen. Een heel mooi initiatief ontstond in het begin van de lock-down. De aalmoezenier, de pastoraatsgroep en de contactgroep gingen mensen bellen om te vragen hoe het met ze ging. Verschillende mensen werden wekelijks gebeld om even contact te maken, te vragen naar hun gezondheid en om even de eenzaamheid te verbreken. Zo zijn we ieder op onze eigen manier bezig om er voor elkaar te zijn en om samen deze periode door te komen.
Corry Leermakers
sint-odulphus orgel
Op zaterdagavond 21 juni hebben we voor het eerst het orgel uit de voormalige Sint-Odulphuskapel kunnen horen in de viering. Bert de Laat heeft gedurende de viering diverse muziekstukken gespeeld. Een dezer dagen worden de laatste vier pijpen nog gemonteerd en dan is de overplaatsing van het orgel afgerond.
De missen zijn weer aan de gang.
Eigenlijk de vorige week al.
Mensen wees maar niet bang.
De schapen gaan weer naar de stal.
Het was een hele klus, maar niet getreurd.
We zijn weer onder elkaar.
De pastor vertelt wat er is gebeurd.
Met zijn Bijbel, op het altaar.
Op een schaal ligt de communie verspreid.
Dat is wijs bekeken en knap gedaan.
Het kan niet anders in Coronatijd.
De pastor trekt een handschoen aan.
Dat zijn de voorschriften in deze tijd.
Hij doet daarmee, wat er over is in een kom.
Het virus is niet voorbij, dat is een feit.
Wat hier gebeurt, is zeker niet dom.
We luisteren naar de organist.
Het klinkt goed in onze oren.
En als ik mij niet heb vergist.
Voelt ieder zich weer herboren.
De acolieten klingelen met de bel.
En de priester bewierookt het kruis.
De kerkgangers redden zich wel.
En na de eucharistie, mogen we naar huis.
De pastor sluit de dienst af met de zegen.
En ook met zijn bekende wens.
We kunnen er weer even tegen.
Zonder Gods hulp, kan geen mens.
Een parochiaan
sint-odulphus
Geluk
wordt gedeeld,
het wordt gegeven
en ontvangen.
Fritz Timmermans osc
Vanaf deze download kunt u de brief zelf uitprinten.
Even bijpraten nr15
Save the date 3 september 2023
De Digidulfke uitgave juni 2023 is uit
Alphacursus Best
BEDEVAART NAAR BEAURAING, BELGIË.
Plechtige installatieviering van pastoor Felie Spooren . Nu met fotoboek.