Kies uw kerk
banner

Kersteditie van de nieuwsbrief is uit

Nieuwsbrief december 2021

Nieuwsbrief december 2021

In deze editie van de Nieuwsbrief vindt u o.a. stof tot nadenken over de invloed van Kerk op de samenleving van toen, nu en in de toekomst. Er is aandacht voor de Actie Kerkbalans 2022 en pastoor Leendert Spijkers schreef een artikel over de voorbereidingen van de wereldwijde synode 2023. Het openingsverhaal van pastor Brouwers verhaalt over een andere Kerst.

De vieringen met Kerstmis staan ook in deze editie. Echter, in verband met de huidige ontwikkelingen van de coronapandemie hebben de Nederlandse bisschoppen besloten dat er voorlopig na 17.00 uur geen vieringen worden gehouden. De vieringen op Kerstavond, 24 december zullen, anders dan in de Nieuwsbrief staat, helaas niet doorgaan.

In de Sint-Petrusbasiliek wordt eerder een viering van de Nachtmis (zonder aanwezigheid van kerkgangers) met het pastorale team en koorzang opgenomen. Deze wordt op t.v. uitgezonden op kerstavond om 19.00 uur en 21.00 uur via de lokale omroepen (om 21.00 uur niet via Omroep Best). Ook op 25 en 26 december is om 19.00 uur en om 21.00 uur de nachtmis op t.v. te volgen. Uiteraard is deze ook te bekijken op onze website.

Gelukkig kunnen de vieringen op eerste en tweede kerstdag wel doorgaan! Deze vieringen zijn thuis te volgen, of terug te kijken via de website.
De katernen staan weer vol met wetenswaardigheden per kerk. Kortom: u wordt weer op de hoogte gehouden van het wel en wee van onze parochie in Best, Oirschot-Spoordonk en De Beerzen.

Klik op link en u krijgt de Nieuwsbrief op uw scherm.
Het overzicht van de alle nieuwsbrieven kunt u ook vinden in het menu Algemeen/Nieuwsbrieven.

Inlegvel

Zoals u gewend bent heeft iedere toren zijn eigen inlegvel met specifiek plaatselijk nieuws. U kunt deze bij de verschillende kerken vinden of de link hieronder aanklikken om het betreffende katern digitaal te lezen.


De redactie van de Nieuwsbrief en de webmasters wensen u veel leesplezier en natuurlijk een zalig Kerstfeest en een gezond en bovenal gelukkig nieuwjaar.

Inlegvellen december 2021

Inlegvellen december 2021

Publicatiedatum: 14 december 2021