Kies uw kerk
banner

Viering bij de H. Eik met Mgr. Gerard de Korte

 

Mgr. De Korte is op de uitnodiging om voor te gaan in de viering ingegaan en beleefde deze mooie viering met een heel goed gevoel. Als niet Brabander was hij ook  onder de indruk, omdat de Mariaverering zo'n grote vorm heeft aangenomen. De 50.000 mensen die op jaarbasis de kapel bezoeken maken duidelijk dat ook deze plaats een bedevaartsoord is van formaat. Als je bij deze kapel komt ben je zelden alleen en zelfs op de meest onmogelijke tijden wordt Maria hier om troost of bijstand gevraagd.De vele aangestoken kaarsen spreken voor zich.

 

De viering die dit jaar wel een speciale uitstraling had omdat onze bisschop Mgr. Gerard de Korte erbij aanwezig was werd uitermate druk bezocht. Alle gilden waren ook aanwezig en kwamen in een mooi defilé met hun trommelaars, bazuinblazers, de pastores en de communicanten aan bij de kapel, alwaar de gelovigen alle plaatsen al bezet hadden. De mooie oude kar met ervoor een prachtig opgetuigd paard begeleidde de hele stoet.

Een mooie viering volgde met muziek van Arti en zang van de gezamenlijke koren( het gemengd koor uit Spoordonk en de Cantorij en het dameskoor uit Oirschot ) De Oirschotse gilden verzorgden de vaandelgroet tijdens het offergebed en de aanwezige communicantjes van dit jaar brachten een bloemengroet aan Maria.

Aan het eind van de viering deed onze bisschop nog een oproep aan de aanwezigen om mee te gaan met de grote bedevaart van 14 tot 21 oktober dit jaar naar Lourdes. Om met een grote delegatie uit Brabant daar naar toe te gaan was wel zijn droom en een belangrijke boodschap aan de parochianen van de Odulphus van Brabant parochie. Op deze manier het geloof een boost te geven was zijn grote drijfveer.

 

Door op de foto te klikken opent u de fotoreportage van deze viering!

 

 

Publicatiedatum: 05 juni 2017