Kies uw kerk
Kinderen

Eerste communie

Ieder jaar worden de kinderen in groep vier van het basisonderwijs uitgenodigd om mee te doen met de Eerste Communie. Het is een jaarlijks hoogtepunt in het parochieleven en in de beleving van de kinderen is het een groot feest. Als het goed is niet alleen vanwege alle aandacht en cadeautjes, maar op de eerste plaats omdat ze voor het eerst volledig de H. Eucharistie meevieren, méé mogen doen aan  de maaltijd van Jezus'. Het tweede initiatie-sacrament.

Aan de viering van de Eerste Communie gaat een uitgebreide voorbereiding vooraf, waarbij de ouders, de parochie en (in een aantal gevallen) ook de scholen hun aandeel hebben. Informatie over de viering en voorbereiding kan verkregen worden bij de werkgroep Eerste Communievoorbereiding van uw geloofsgemeenschap. Voor  2018 zijn de Eerste Communievieringen gepland op:

 

  • 15 april 2018 in de Sint-Odulphuskerk voor alle kinderen uit Best

    De uitnodiging voor de informatieavond op 12 december, 20.00 uur in de Antoniuserk en het inschrijfformulier staan elders op deze website (Link).

  • 27 mei 2018 in de H.Bernadettekerk voor kinderen uit Spoordonk
  • 3 en 10 juni 2018 in de Sint-Petrusbasiliek voor kinderen uit Oirschot.

Aanmelden

Als u uw kind wilt opgeven voor de Eerste Communie, kunt u contact opnemen met het parochiesecretariaat.

Fotoreportage

Mocht u een sfeerimpressie van de communievieringen willen zien dan kunt u die vinden onder De kop Algemeen in het menu van de Oirschotse Sint- Petrusbasiliek en dan te gaan naar Fotoreportages. Het is ook mogelijk om hier te klikken.