Kies uw kerk
Wie voelen zich thuis in onze kerk ?

Overweging

HOOP.

De 40-dagentijd, op weg naar Pasen, nodigt ons uit om dit op-weg-zijn bewust te beleven. Jezus zelf reikt ons in het Evangelie drie bouwstenen aan om dit bewustzijn te voeden en te concretiseren: vasten, gebed en solidariteit. Deze solidariteit krijgt in onze parochie ‘handen en voeten’ door onze inzet voor de Vastenactie. Dit jaar steunen we de kleinschalige projecten in Indonesië van de Bestse Stichting Harapan. Jos van der Heijden uit Best sprak tijdens de startavond van de Vastenactie in onze parochie over de projecten die worden gerealiseerd, dit met steun van de landelijke Vastenactie. Kwetsbare, arme kinderen en jongeren met oogproblemen worden geholpen en krijgen zo NIEUW ZICHT en DAAD-      WERKELIJKE HOOP! Elders kunt u meer over deze projecten lezen. Nynke Dijkstra schrijft in het boekje ‘Van vasten tot verrijzenis’ (Adveniat) over: ‘Kiezen voor hoop’: “Als ik 50 ben is de wereld vergaan” zegt mijn slimme kleindochter van 10. Ze constateert het als een simpel feit. Ik schrik. Dit is NIET wat een meisje van haar leeftijd mag zeggen; dit kan ik niet verdragen en ook niet onweersproken laten. Wat zeg ik? “Het valt wel mee”? Dat klopt niet. De berichten zijn echt alarmerend. Toch vertel ik haar over goede bewegingen, over wat er wel lukt(…) Ik moet met haar in gesprek over hoop.”………..

MAAK ONS TOT MENSEN VAN HOOP

Eeuwige God,
Wij bidden om hoop, voor onszelf, voor de kinderen van deze wereld.
Maak ons tot mensen van hoop. Amen.

Pastoor Felie Spooren

VERGEET DE GOEDE DOELEN IN HET NIEUWE JAAR NIET.


Denkt u ook in het nieuwe jaar aan de goede doelen? U  kunt financiële hulpvragen melden bij de Parochiële Caritas Instelling Oirschot, plastic statiegeldflesjes en statiegeldblikjes voor de Plastic Soup Foundation doneren en houdbare voedingsmiddelen (bijvoorbeeld pasta, rijst, blikgroente, pakken koffie en thee, houdbare zuivel en vruchtensappen in pak, pindakaas enz.) voor de Voedselbank Best-Oirschot afgeven in het torenportaal van de basiliek, geopend van ma. t/m vr. van ± 10.00-16.00 uur.

Vooral voor de voedselbanken is het momenteel erg moeilijk om aan voldoende voedingsmiddelen te komen om iedereen te kunnen helpen.

SPEELGOEDBANK

De Speelgoedbank Oirschot is bedoeld voor iedereen die graag mee wil werken aan het duurzaam en zuinig omgaan met kinderspeelgoed. Maar ook bedoeld om alle kinderen te helpen aan goed en mooi speelgoed.

Voor (groot)ouders en kinderen: Puzzels, spelletjes, leesboekjes, constructiemateriaal, knutselspullen, autootjes, boerderijdieren, kraamcadeautjes, cadeautjes voor kinderverjaardagen etc.

Heb je zelf speelgoed in te leveren? Wij zijn erg blij met goed en schoon speelgoed voor kinderen vanaf 3 jaar. Knuffels/cd’s/ DVD’s nemen we niet aan.

Onze speelgoedbank is elke woensdagmiddag open van: 14.00u tot 16.00u. U vindt ons in de Nieuwstraat 17 in Oirschot. In de serre aan de achterkant van de pastorie.

Wilt u meer informatie? Raadpleeg de website speelgoedbank@odulphusvanbrabant.nl of kijk op de facebook pagina onder de naam: speelgoedbank Oirschot.

Lantaarntje 220

“Respect hebben voor een ander begint waar we aanvaarden

dat we verschillend zijn”,

zegt de Belgische kardinaal Jozef De Kesel.

… en het besef dat die ander niet meer- of minderwaardig is dan mijn persoontje,
zou ik eraan toe willen voegen.

Lantaarntje 219

“Vraag je niet af of een verhaal goed afloopt, maar kijk naar hoe het begint”,

is een regel uit het gedicht ‘Vervelbelofte’ van Marieke Lucas Rijneveld.

Je kunt gaan zitten afwachten hoe iets afloopt, goed of slecht,
maar je kunt ook kijken hoe dat proces is ontstaan. Daar kun je iets van leren voor de volgende keer…