Kies uw kerk
Wie voelen zich thuis in onze kerk ?

Overweging

OECUMENISCHE WAKE GEEFT STARTSCHOT BISSCHOPPENSYNODE.

De Heilige Stoel en de gemeenschap van Taizé verwachten twaalf kerkleiders en meer dan 3.000 jongeren voor de oecumenische gebedswake die op de vooravond van de bisschoppensynode op het Sint-Pietersplein wordt georganiseerd. De gemeenschap van Taizé slaat voor de oecumenische wake de handen in elkaar met een vijftiental bewegingen. De wake start om 17 uur met getuigenissen. Om 18 uur zal paus Franciscus de aanwezigen toespreken. Daarna spreekt de oecumenische patriarch van Constantinopel het openingsgebed van de wake uit. De Orthodoxe Kerken sturen volgens de gemeenschap van Taizé zes vertegenwoordigers: de oecumenische patriarch Bartholomeüs, patriarch Theophilos III van Jeruzalem, de Syrisch-orthodoxe patriarch van Antiochië Ignatius Ephrem II, Mar Paulus Benjamin van de Assyrische Kerk van het Oosten en de Ethiopisch-Orthodoxe aartsbisschop Abune Ermias. Andere prominente gasten zijn aartsbisschop Justin Welby van Canterbury, secretaris Anne Burghardt van de Lutherse Wereldfederatie, de oudkatholieke aartsbisschop Bernd Wallet, secretaris Thomas Schirrmacher van de Evangelische Wereldalliantie, voorzitter William Wilson van de Wereldpinksterbroederschap en Kuzipa Nalwamba van de Wereldraad van Kerken. Op het einde van die wake worden de deelnemers van de synode door de paus en de twaalf kerkleiders gezegend. [Bron: I.Media]

Dré Brouwers, pastor

DOORLOPENDE AKTIE VOEDSELBANK EN SPEELGOEDBANK

Omdat steeds meer mensen in economische onzekerheid leven vanwege de coronacrisis wordt het werk van de voedselbank de komende tijd naar verwachting nog harder nodig. Daarom is er in de kerken een permanente inzamelactie van houdbare levensmiddelen. Kunt u iets missen? Neem het mee naar de kerk! Er staan kratten waar u het in kunt doen. Ook is er gelegenheid om een financiële bijdrage te doen in de offerblok met als doel “voedselbank”. Dat staat duidelijk aangegeven. Hartelijk dank!

Voortaan elke woensdagmiddag van 14.00-16.00 uur geopend: de speelgoedbank.


 Spelen is leuk en leerzaam tegelijk! Maar goed speelgoed is niet voor alle kinderen in dezelfde mate voorhanden. En bovendien zijn kinderen soms een stuk speelgoed “ontgroeid”, terwijl het nog in prima staat is. Alles nieuw kopen: dat kan niet iedereen. Het hoeft ook niet. En eigenlijk is dat ook helemaal niet duurzaam. Daarom is de SPEELGOEDBANK gestart! Tegen inlevering van speelgoedbank-muntjes kunnen kinderen speelgoed uitzoeken. Tegen inlevering van speelgoed krijgen zij muntjes terug. Zo wordt het speelgoed optimaal benut! De Speelgoedbank vindt u in de serre achter het pastoraal centrum, Nieuwstraat 17. Voor vragen of aanbod van goed, gebruikt speelgoed kunt u een e-mail sturen naar: speelgoedbank@odulphusvanbrabant.nlLantaarntje 196


“Iedereen wordt geboren als een uniek mens, maar velen sterven als een fotokopie.”

Blijf jezelf, huil niet mee met de wolven in het bos, laat je niet meesleuren door mensen die harder roepen. Blijf kritisch luisteren en denk zelf na.

Het citaat is van Carlo Acutis, computervirtuoos en zeer gelovig, stierf in 2006 op 15-jarige leeftijd aan leukemie. In 2020 werd hij zaligverklaard. “Een heilige in spijkerbroek!”
Lantaarntje 197
.“Liefde is wat overblijft als iemand overlijdt. Liefde is dus onsterfelijk.”

Een mooie gedachte om bij stil te staan; een citaat van de zangeres en actrice Meral Polat.