Kies uw kerk
Wie voelen zich thuis in onze kerk ?

Overweging

IK WENS JE EEN GLIMLACH.

Onze paus Franciscus heeft een boek geschreven met als titel: ‘Ik wens je een glimlach - een handleiding voor geluk’. Op een innemende manier weet paus Franciscus de kracht van de hoop veilig te stellen te midden van een wereld in crisis. Hij schuift de glimlach als een geheim wapen naar voren. Franciscus doet dit niet vanuit een hopeloze naïviteit, maar vanuit een geloof dat de mens tot meer in staat is. Met tal van voorbeelden uit het concrete leven van elke dag toont hij hoezeer verbondenheid een mens gelukkig kan maken. Zijn geloof in de kracht van de jeugd en de wijsheid van de ouderen, toont wegen naar een beloftevolle toekomst.

Het boek is verkrijgbaar bij uitgever: Halewijn op ISBN: 9789085287261 Artikelcode: 1022.

Het meest eenvoudige middel in het persoonlijk contact met mensen: vreemdelingen zowel als bekenden, is misschien wel de glimlach. Zoals een kwade blik alles onder spanning kan zetten, zo kan een glimlach ontwapenen. Dat kan het leven een stuk aangenamer maken. Maar er is oefening voor nodig, misschien wel het meest waardevolle dat een mens kan doen. Als wij ons daarin oefenen kan de Paus met zijn boek veel mensen gelukkig maken.

Dré Brouwers, pastor

VERGEET DE GOEDE DOELEN IN 2024 NIET.


Denkt u ook in het nieuwe jaar aan de goede doelen? U  kunt financiële hulpvragen melden bij de Parochiële Caritas Instelling Oirschot, plastic statiegeldflesjes en statiegeldblikjes voor de Plastic Soup Foundation doneren en houdbare voedingsmiddelen (bijvoorbeeld pasta, rijst, blikgroente, pakken koffie en thee, houdbare zuivel en vruchtensappen in pak, pindakaas enz.) voor de Voedselbank Best-Oirschot afgeven in het torenportaal van de basiliek, geopend van ma. t/m vr. van ± 10.00-16.00 uur.

Vooral voor de voedselbanken is het momenteel erg moeilijk om aan voldoende voedingsmiddelen te komen om iedereen te kunnen helpen.

SPEELGOEDBANK

De Speelgoedbank Oirschot is bedoeld voor iedereen die graag mee wil werken aan het duurzaam en zuinig omgaan met kinderspeelgoed. Maar ook bedoeld om alle kinderen te helpen aan goed en mooi speelgoed.

Voor (groot)ouders en kinderen: Puzzels, spelletjes, leesboekjes, constructiemateriaal, knutselspullen, autootjes, boerderijdieren, kraamcadeautjes, cadeautjes voor kinderverjaardagen etc.

Heb je zelf speelgoed in te leveren? Wij zijn erg blij met goed en schoon speelgoed voor kinderen vanaf 3 jaar. Knuffels/cd’s/ DVD’s nemen we niet aan.

Onze speelgoedbank is elke woensdagmiddag open van: 14.00u tot 16.00u. U vindt ons in de Nieuwstraat 17 in Oirschot. In de serre aan de achterkant van de pastorie.

Wilt u meer informatie? Raadpleeg de website speelgoedbank@odulphusvanbrabant.nl of kijk op de facebook pagina onder de naam: speelgoedbank Oirschot.

Lantaarntje 232

“Het zijn niet de bergen en de dalen die het wandelen moeilijk maken,

maar het is het steentje in je schoen.”

En aan dat steentje kun je dus iets doenZoek eerst de oplossing bij jezelf…

foto: Van Abbe Museum Eindhoven, interieur, detail

Lantaarntje 233
“Emoties zijn er niet om ze de baas te blijven.”

Nee, het zou een saaie, vlakke wereld worden, opgesloten in onszelf.
Om het met Rames Shaffy te zeggen: “Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder…”
en geneer je niet!

foto: graffiti in Lourdes