Kies uw kerk
Kinderen

Kinder- en gezinsvieringen

Met enige regelmaat vinden er gezinsvieringen plaats in de kerk. De teksten van de lezingen en gebeden zijn afgestemd op de belevingswereld van kinderen op de basisschool (ongeveer vanaf groep 4). Ook de pastor past zich aan en richt zich speciaal tot de jonge kerkgangers.

Waar en wanneer?

Wilt u weten wanneer er kinder- en gezinsvieringen in deze kerk zijn? Kijk dan bij 'Vieringen'.

Vieringen met jonge kinderen St. Petrusbasiliek


 De doop is vaak een moment, waarmee jonge ouders hun verwondering en dankbaarheid om het nieuwe leven willen uitdrukken. Ook de verantwoordelijkheid om het kind een goede opvoeding te geven, met gezonde waarden en normen, is voor hen van belang. Het is daarbij een uitdaging om het katholieke geloof een plek te geven. De parochie wil gezinnen met jonge kinderen daar graag bij ondersteunen. Bijvoorbeeld door hen uit te nodigen voor speciale ‘peuter- en kleutervieringen’. Zes keer per jaar wordt er zo'n viering aangeboden: op Eerste Paasdag, op Eerste Pinksterdag, in de meimaand (rond Maria), in oktober (dierendag en St. Franciscus) en in november (Allerheiligen en Allerzielen). De vieringen zijn kort, bevatten een mooi verhaal, enkele liedjes van het kinderkoor en een eenvoudig ritueel. Daarna is er gelegenheid voor ouders en kinderen om elkaar te ontmoeten. Er wordt gezorgd voor koffie, thee en sap.  Met deze vieringen hopen we een brug te slaan tussen Doopsel en Eerste Communie. Tussen die twee levensmomenten moet het geloof bij de kinderen immers ‘ontkiemen’, zodat het dóór kan groeien! 
 

Kleine Pinksterviering voor gezinnen met jonge kinderenHallo jongens en meisjes,

Kleine Pinksterviering op 19 mei om 9.30 uur in de kapel van Sint-Joris met kinderkoor Triangel. Een viering voor gezinnen met jonge kinderen. Voorganger: pastor Wilfred van Nunen 

Tot dan.

Groetjes, werkgroep gezinsvieringen.

Project-Kinderkoor Triangel zoekt nieuwe leden

 

Al vele jaren luistert kinderkoor Triangel de gezinsvieringen op in de Sint Petrus basiliek in Oirschot. Dat is heel fijn want zo kunnen we de diensten met teksten én muziek afstemmen op de ouders en de kinderen die naar de kerk komen. We hopen dan ook dat ons kinderkoor dit nog jaren kan blijven doen.

Recent zijn er enkele kinderen gestopt bij Triangel omdat ze o.a. qua leeftijd niet meer bij een kinderkoor passen. Daarom zijn we nu op zoek naar versterking; naar jongens en meisjes die het leuk vinden om samen leuke liedjes te zingen.

We repeteren een aantal keren per jaar, vlak voor een speciale viering waarbij we kunnen zingen, van 18.40 - 19.40 uur in het parochiecentrum, Nieuwstraat 17a in Oirschot. Dan oefenen we liedjes voor de vieringen. Dat zijn niet alleen kerkelijke liedjes, maar ook liedjes van de radio, musicals of films.

Je hoeft geen contributie te betalen om lid te worden van Triangel en het maakt ook niet uit of je wel of niet gelovig bent. Als je maar van zingen houdt en kunt meezingen tijdens een gezinsviering in de kerk, waarvoor we dan een aantal keren oefenen.
Jaarlijks hebben we een gezellig kooruitje en wanneer je 5 jaar lid bent, word je extra in het zonnetje gezet.

Hou je van zingen? Kom dan gezellig een keer meezingen.

Wil je meer weten over het project- kinderkoor, neem dan contact op met de dirigente van Triangel, Rianne Kessels (06-11 390 995 of rianne.kessels@onsmail.nl).