Kies uw kerk
Kinderen

Kinder- en gezinsvieringen

Met enige regelmaat vinden er gezinsvieringen plaats in de kerk. De teksten van de lezingen en gebeden zijn afgestemd op de belevingswereld van kinderen op de basisschool (ongeveer vanaf groep 4). Ook de pastor past zich aan en richt zich speciaal tot de jonge kerkgangers.

Waar en wanneer?

Wilt u weten wanneer er kinder- en gezinsvieringen in deze kerk zijn? Kijk dan bij 'Vieringen'.

Vieringen met jonge kinderen St. Petrusbasiliek


 De doop is vaak een moment, waarmee jonge ouders hun verwondering en dankbaarheid om het nieuwe leven willen uitdrukken. Ook de verantwoordelijkheid om het kind een goede opvoeding te geven, met gezonde waarden en normen, is voor hen van belang. Het is daarbij een uitdaging om het katholieke geloof een plek te geven. De parochie wil gezinnen met jonge kinderen daar graag bij ondersteunen. Bijvoorbeeld door hen uit te nodigen voor speciale ‘peuter- en kleutervieringen’. Zes keer per jaar wordt er zo'n viering aangeboden: op Eerste Paasdag, op Eerste Pinksterdag, in de meimaand (rond Maria), in oktober (dierendag en St. Franciscus) en in november (Allerheiligen en Allerzielen). De vieringen zijn kort, bevatten een mooi verhaal, enkele liedjes van het kinderkoor en een eenvoudig ritueel. Daarna is er gelegenheid voor ouders en kinderen om elkaar te ontmoeten. Er wordt gezorgd voor koffie, thee en sap.  Met deze vieringen hopen we een brug te slaan tussen Doopsel en Eerste Communie. Tussen die twee levensmomenten moet het geloof bij de kinderen immers ‘ontkiemen’, zodat het dóór kan groeien! 
 

Beste jongens en meisjes,

Nu de Sint weer terug is naar Spanje , zijn wij van de werkgroep gezinsvieringen, al weer druk bezig met de voorbereiding voor Kerst.

Dit jaar is het programma van Kerst wat anders dan jullie van ons gewend zijn. We gaan namelijk op 1e Kerstdag om 9.00 uur de Herdertjesviering houden waarin we het kerstverhaal gaan vertellen en met jullie gaan uitbeelden.  Wij hebben hele mooie kleding hiervoor beschikbaar. Lijkt het je leuk om hier aan mee te doen geef je dan nu op via gezinsvieringoirschot@gmail.com
Ook zoeken wij kinderen die het leuk vinden om iets voor te lezen tijdens deze viering, doe je dat bijvoorbeeld liever dan meespelen in het kerstverhaal geef je dan ook op via het mailadres, dan sturen wij je een stukje tekst toe om te oefenen.
We willen met jullie gaan oefenen op maandag 23 december om 13.30 uur en dan zullen wij de rollen gaan verdelen. Dit oefenen is in de kerk.

Nog wat verder weg maar ook erg leuk om een keer aan mee te doen is het  Driekoningenzingen op maandag 6 januari 2020.
We gaan zo als elk jaar weer zingen voor de arme kindjes in Kenia om hen een beter bestaan te geven. We verzamelen om 17.30 in het Parochiecentrum.  Na afloop is er nog lekkere warme chocomel.
Een echte koning of koningin heeft natuurlijk een kroon, deze willen we met jullie gaan maken op donderdag 19 december om 15.30 in het Parochiecentrum. Ook voor deze activiteit is het fijn als jullie je aanmelden via gezinsvieringoirschot@gmail.com dan kunnen wij voldoende knutselmateriaal inkopen.

Werkgroep gezinsvieringen

                                                                                                               

Kinderkoor Triangel zoekt nieuwe leden

 

Al vele jaren luistert kinderkoor Triangel de gezinsvieringen op in de Sint Petrus basiliek in Oirschot. Dat is heel fijn want zo kunnen we de diensten met teksten én muziek afstemmen op de ouders en de kinderen die naar de kerk komen. We hopen dan ook dat ons kinderkoor dit nog jaren kan blijven doen.

Recent zijn er enkele kinderen gestopt bij Triangel omdat ze o.a. qua leeftijd niet meer bij een kinderkoor passen. Daarom zijn we nu op zoek naar versterking; naar jongens en meisjes die het leuk vinden om samen leuke liedjes te zingen.

We repeteren elke maandagavond van 18.40 – 19.40 uur in het parochiecentrum, Nieuwstraat 17a in Oirschot. Dan oefenen we liedjes voor de vieringen. Dat zijn niet alleen kerkelijke liedjes, maar ook liedjes van de radio, musicals of films.

Je hoeft geen contributie te betalen om lid te worden van Triangel en het maakt ook niet uit of je wel of niet gelovig bent. Als je maar van zingen houdt en ongeveer 1x per maand kunt zingen tijdens een gezinsviering in de kerk.
Jaarlijks hebben we een gezellig kooruitje en wanneer je 5 jaar lid bent, word je extra in het zonnetje gezet.

Hou je van zingen? Kom dan gezellig een keer meezingen op maandagavond.

Wil je meer weten over het kinderkoor, neem dan contact op met de dirigente van Triangel, Rianne Kessels (06-11 390 995 of rianne.kessels@onsmail.nl).