Kies uw kerk
Kinderen

Vormsel

Was de doop een keuze van de ouders; het Vormsel is (ook) een keuze van het kind dat in groep 8 en inmiddels 11 of 12 jaar oud, flink op weg is naar volwassenheid. Het derde groeimoment waarbij een inleidingssacrament past, is het Vormsel. Elk jaar worden de kinderen van groep 8 en hun ouders uitgenodigd om mee te doen. Ook aan het Vormsel gaat een voorbereidingstraject vooraf, net als bij de Eerste Communie. Het Vormsel wordt toegediend door de bisschop of door één van zijn assistenten. Voor informatie over de viering en voorbereiding kunt u terecht bij de werkgroep Vormsel van uw geloofsgemeenschap. 
 

 • Best in de H. Antoniuskerk samen met de Odulphuskerk:
  De datum staat voorlopig op zaterdag 21 november 2020. Met de huidige Corona aanscherpingen is nog niet bekend of deze viering doorgaat. kijk regelmatig op deze pagina,. 
   
 • Oost-, West- en Middelbeers in de Sint-Willibrorduskerk door Mgr. Mutsaerts
  De viering vond plaats op 07 maart 2020
   
 • Oirschot in de Petrus Basiliek
  De datum en voorganger zijn nog niet bekend. kijk regelmatig op deze pagina,

Voor 2021 zijn de data nog niet bekend en de kinderen uit Oirschot die in 2020 het Vormsel gemist hebben kunnen daarbij aansluiten

Aanmelden

Als u uw kind wilt opgeven voor het Vormsel, kunt u contact opnemen met het parochiesecretariaat
De informatieavond voor de vormelingen is op 21 november 2019 om 19.00 in basisschool De Beerze te Middelbeers.
Zit Uw kind niet op basisschool De Beerzen, maar wil het wel zijn/haar Vormsel doen, dan kunt U een aanmeldingsformulier en informatiefolder opvragen bij de Vormselwerkgroep.
Doe dat liefst vóór de informatieavond.