Kies uw kerk
Wie voelen zich thuis in onze kerk ?

Overweging

Machteloos

Dit is een van de ergste gevoelens van een mens.

Machteloos door slechte ouders, een slechte vriend(in) voor je kind, een opboksen tegen een verslaving van een dierbare. Machteloos door een incompetente chef, een ontslag, een verschrikkelijke ziekte, die maar niet of nauwelijks behandeld wil worden, of zoals nu een pandemie, waar nog geen oplossing voor gevonden is. En bij deze laatste komt een andere vorm van machteloosheid kijken: je kunt zelf alles proberen te doen wat er geadviseerd wordt, maar als er door anderen los mee omgegaan wordt, omdat ze het ‘zat’ zijn er rekening mee te blijven houden, dan is het maar weer machteloos afwachten wat er gaat gebeuren.

Maar, zijn we machteloos? We denken vaak van wel. Sommigen zeggen dat God niet bestaat, anders deed Hij er wel wat aan. God heeft alle macht, maar die heeft Hij grotendeels uit handen gegeven toen Hij ons mensen de vrije wil gaf. Een groot gedeelte van de problemen komt immers daardoor. Hij grijpt niet groots in, maar doet een beroep op onze naastenliefde. Op persoonlijk gebied doet Hij het wel. Lees het Evangelie er maar op na: ‘Omdat ge gelooft’ en ‘Uw geloof heeft U gered’.

Vertrouw er maar op, want Hij is liefde en heeft die macht.

Aalmoezenier Paul Versteegh
 

DOORLOPENDE AKTIE VOEDSELBANK

Toen we als gezamenlijke kerken in maart een oproep deden om houdbare levensmiddelen mee naar de kerk te brengen voor de voedselbank, leverde dat meteen een heleboel reacties op in de vorm van meegebrachte spullen. Hartverwarmend was het om te merken dat -in tegenstelling tot het “hamstergedrag” van sommigen-  zoveel