Kies uw kerk
Wie voelen zich thuis in onze kerk ?

Overweging

Groter

 

God, groter dan mijn god, jij wordt gezocht, genoemd, aanbeden,
vervloekt, bejubeld en bestreden in elke kleur in elke taal.
God, groter dan mijn god, in beelden word je weer gegoten
in dogma´s, regels opgesloten voor ieders eigen ideaal.
God, groter dan mijn god, in ruimte en tijd gevangen
groeit tijdloos heimwee en verlangen in ieder mens, in elk verhaal.uit de Roerom van maart 2020 : Groter ( M. Spoelstra)


 

WAT IS EEN MENSENLEVEN WAARD?


Dat we in een gekke tijd leven, zien we allemaal.

Sommige mensen hebben er veel voor over om een kind te krijgen.

Sommige leiders in de wereld beschikken heel makkelijk over het leven van militairen (“het zijn alleen maar militaire doelen”).

Familie is dichtbij en leeftijd telt niet.

In de discussie over betaalbaarheid van AOW en Pensioenen blijken in de ogen van een aantal jongeren ouderen potverteerders, terwijl zij dit leven mogelijk gemaakt hebben.

In deze coronatijd: ”regels moeten er zijn om ouderen te beschermen”, maar als je hoort waar de discussie nu over gaat: Moeten ouderen evenveel recht hebben op IC-plekken als jongeren?, ouderen  beginnen zich al schuldig te voelen bij de gedachte ziek te worden.

40 Jaar terug was er boosheid dat een vader overleed wachtend op een operatie en een minister werd direct geholpen.

Wat is een mensenleven waard? Verzekeringsmaatschappijen discussiëren over hoeveel iemand in zijn leven medisch mag kosten. Is dit geen hellend vlak?

Dit moeten, volgens mij, geen discussieonderwerpen zijn.  Ik dacht aan een document van ongeveer 80 jaar geleden (D.): “Gehandicapten en ouderen dragen niets bij aan de maatschappij!” Dat werd later door de wereld streng veroordeeld, laten we dat dan nu ook doen.

Aalmoezenier Paul Versteegh