Kies uw kerk
banner

Goede Doelen Week / Vastenactie

GOEDE DOELEN WEEK;  

** Vastenactie voor project van stichting Harapan op West-Timor **

Bericht voor de Inwoners van Eersel, Steensel, Duizel, Vessem, Wintelre, Knegsel, de Beerzen, Oirschot, Spoordonk en Best

In bovengenoemde dorpen zal de opbrengst van de Vastenactie 2024 besteed worden aan een van onze projecten: NIEUW LICHT voor oog- en staar patiënten op West-Timor. .

Met dit project kunnen de Indonesische zusters Franciscanessen  van het revalidatiecentrum Hidup Baru de meest behoeftige staar- en oog patiënten op het Indonesische eiland West Timor helpen.

Veel van deze patiënten zijn niet bij machte de reiskosten te betalen om naar een specialistische oogarts op West Timor of veel verder weg van hun woonplaats zoals bv Jakarta of Soerabaja te gaan. Laat staan dat zij de kosten kunnen dragen voor een eventuele  opname  in een oogziekenhuis  voor een kostbare operatie  of een andere behandeling om erger te voorkomen.

Helaas is voor de meeste, veelal heel arme mensen, de bestaande ziektekostenverzekering te duur.  

De zusters hopen dat zij door de Vastenactie  weer in staat worden gesteld vele staar en oog patiënten te kunnen helpen.

Hoe kunt u het project NIEUW LICHT steunen?  Door tijdens de collecte van de Goede Doelenweek  de Vastenactie aan te kruisen met vermelding van het bedrag dat u hieraan wilt besteden.  Goed om te weten is nog, dat de landelijke organisatie van Vastenactie uw gift aan dit project met 50% verhoogt!

Bij voorbaat dank voor uw steun, namens de parochies Samen Willibrordus, Sint Odulphus van Brabant en de stichting Harapan

Jos van der Heijden, voorzitter stichting Harapan

Publicatiedatum: 04 april 2024