Kies uw kerk
Wie voelen zich thuis in onze kerk ?

Overweging

OPERATIE GESLAAGD

Op 8 juni was in de H. Bernadettekerk in Spoordonk de laatste viering.

De week daarop startte een gigantische operatie. De monumentale communiebanken, het zwart marmeren altaar, het schitterende tabernakel met de kroon, de Godslamp, twee mooie lezenaars en de kandelaars die in de Bernadettekerk stonden, zijn in Oirschot een nieuw leven begonnen. De Spoordonkse geloofsgemeenschap heeft in de Sint-Petrusbasiliek een eigen hoekje heeft gekregen, waardoor men zich makkelijker thuis zal voelen. De gedachteniskruisjes van de dierbaren overledenen van het voorbije jaar hebben, tussen de kruisjes die er al hingen, een ereplaats gekregen en het gedachtenisboek van de Spoordonkse overledenen is daar te bekijken. Het grote indrukwekkende kruis is te zien in het portaal van de basiliek. Daar heeft ook Bernadette een plekje gekregen waar ze opziet naar onze moeder Maria, troosteres der bedroefden.

Ook de Olliedonkers hielpen met het leeghalen van de Bernadettekerk en het verhuizen naar Oirschot. De mooiste en kostbaarste spullen krijgen daar een plaats in de nieuwe vitrine op de eerste verdieping van de toren.

Op 30 juni kregen de ruim 100 Spoordonkse parochievrijwilligers de kans om een aandenken uit hun kerk mee te nemen. Op 1 juli was de overdracht van de kerk naar de Stichting Hart van Spoordonk en de Bernadette Stichting Spoordonk en een bedankavond voor alle vrijwilligers.

Ik nodig alle parochianen, ook uit Best en de Beerzen uit om eens in de basiliek te komen kijken hoe mooi alles zijn plaats heeft gekregen.

 

Pastoor Leendert Spijkers