Kies uw kerk
Wie voelen zich thuis in onze kerk ?

Overweging

Vertrouwen we op God of op de wetenschap?

Het coronavirus waart rond over de hele wereld en bijna niemand is er veilig voor. Overal worden er vaccins ontwikkeld, maar ook hoor je van religieuze gemeenschappen, die gewoon op God, Allah, Jahweh, vertrouwen, want Hij zal zijn gelovigen niet in de steek laten.

Maar hoe zat het dan met de pest, Spaanse griep, Sars? En met griep en kanker?

In het eerste weekend van oktober kwamen er in Staphorst 3x 600 mensen onbeschermd (want God beschermt), bij elkaar gepropt in de kerk, met als resultaat, dat we voor een gedeelte binnen de kerken ook weer bijna terug zijn bij afgelopen maart. Dat vertrouwen op een soort immuniteit door het geloof houdt bijna in, dat we nog steeds elke dag met wonderen geconfronteerd moeten worden, zoals Jezus die deed.

Maar, zoals ik al eerder heb gezegd: ziekten horen bij de schepping in wording, bij een lichaam, dat niet volmaakt is. Dit geeft ons ook kansen tot naastenliefde, en wetenschappers om hun talenten te gebruiken, zoals God hen die gegeven heeft. Als wij op die wetenschap vertrouwen, vertrouwen wij dus ook op de talenten die God de mensheid heeft gegeven. Dus je kunt gerust blijven geloven in God en een oplossing die van de wetenschap komt.

Aalmoezenier Paul Versteegh

DOORLOPENDE AKTIE VOEDSELBANK

Toen we als gezamenlijke kerken in maart een oproep deden om houdbare levensmiddelen mee naar de kerk te brengen voor de voedselbank, leverde dat meteen een heleboel reacties op in de vorm van meegebrachte spullen. Hartverwarmend was het om te merken dat -in tegenstelling tot het “hamstergedrag”? van sommigen-  zoveel 

Lantaarntje 39

Deze keer een waarheid als een koe. Maar het valt niet altijd mee. Help elkaar een handje, geef een schouder om op te steunen, biedt een luisterend oor, houd je ogen open voor de ander en voor de mogelijkheden die er zijn. Want die zijn er, elke dag weer.

Henk van de WalLantaarntje 40

De tekst van vandaag geeft een van de problemen van deze tijd weer.
Wat zou het goed zijn als we beter konden luisteren naar de ander.
Niet bij voorbaat je harnas aantrekken, niet meteen de hakken in het zand te zetten.
Luisteren naar argumenten, je eigen mening bijstellen, naar elkaar toe groeien.
Samen moeten we de crisis door, samen moeten we verder

Henk van de Wal