Kies uw kerk
Wie voelen zich thuis in onze kerk ?

Overweging

Uitnodiging Oekraïners

Op zondag 3 juli nodigt de parochie Sint-Odulphus van Brabant alle Oekraïners die woonachtig zijn in de gemeenten Best en Oirschot, inclusief hun kinderen, uit in de Oirschotse Sint-Petrus Basiliek.

Naast onze speciale gasten, de Oekraïners, is iedereen van harte welkom, zowel in de Basiliek als in de Pastorietuin!

Het idee komt van Hanneke en Rien van Ruremonde en van Adriaan Risseeuw en onze parochie werkt het samen met Cést la Vie graag en van harte uit. De mensen uit Oekraïne en hun kinderen die sinds het begin van de oorlog daar in ons midden zijn komen wonen uitnodigen voor een korte viering in de Oirschotse Basiliek en daarna een gezellig samenzijn in de pastorietuin op het adres Nieuwstraat 17 in Oirschot.

UITNODIGING VOOR ALLE OEKRAÏNERS WOONACHTIG IN OIRSCHOT, DE BEERZEN, BEST EN SPOORDONK.

NAAST DE OEKRAÏNERS IS IEDEREEN VAN HARTE WELKOM.

We beginnen om 13.00 uur met een korte viering in de Basiliek waarin we de slachtoffers gedenken die in de oorlog gevallen zijn en we bidden voor alle Oekraïners, voor hen die nog in hun eigen land verblijven en ook voor hen die op de vlucht zijn.

IN TEGENSTELLING TOT WAT VORIGE WEEK IS VERMELD IN HET WEEKJOURNAAL BEGINT DE VIERING IN DE BASILIEK OM 13.00 UUR!

Het programma:

13.00 uur: Viering in de Oirschotse Basiliek met aansluitend koffie of thee en de mogelijkheid om de Oirschotse kerk nader te bekijken.

14.30 uur: Concert van Cést la Vie in de pastorietuin:

                Nieuwstraat 17, 5688 BD Oirschot.

In de pauze en na afloop van het concert om 16.30 uur zorgen we voor een hapje en een drankje. De kinderen kunnen spelen in de pastorietuin.

Iedereen is van harte welkom.

DOORLOPENDE AKTIE VOEDSELBANK

Omdat steeds meer mensen in economische onzekerheid leven vanwege de coronacrisis wordt het werk van de voedselbank de komende tijd naar verwachting nog harder nodig. Daarom is er in de kerken een permanente inzamelactie van houdbare levensmiddelen. Kunt u iets missen? Neem het mee naar de kerk! Er staan kratten waar u het in kunt doen. Ook is er gelegenheid om een financiële bijdrage te doen in de offerblok met als doel “voedselbank”. Dat staat duidelijk aangegeven. Hartelijk dank!

Lantaarntje 135


“Mensen die je heel erg mist, zijn in zekere zin voortdurend bij je”, zegt theologe en publiciste Karen Armstrong in haar autobiografische boek De Wenteltrap.
“Vaak zijn je hoofd en hart meer met hen bezig dan wanneer ze fysiek bij je in de buurt zouden zijn”, vervolgt ze.

Karen Armstrong schreef het boek nadat ze na 7 jaar het klooster verliet en in de buitenwereld haar draai moest vinden.


Lantaarntje 134
“Wanneer het lijden zich aandient is het noodzaak de verborgen parel te zoeken”, zegt Annemiek Schrijver in ‘Lekenpraat’, een boek dat zij schreef samen met Hein Stufkens.

Inderdaad: het is niet alles kommer en kwel. Hou je ogen open voor de mooie dingen die er ook zijn, de goede dingen die ook gebeuren…