Kies uw kerk
Kinderen

Eerste communie

Ieder jaar worden de kinderen in groep vier van het basisonderwijs uitgenodigd om mee te doen met de Eerste Communie. Het is een jaarlijks hoogtepunt in het parochieleven en in de beleving van de kinderen is het een groot feest. Als het goed is niet alleen vanwege alle aandacht en cadeautjes, maar op de eerste plaats omdat ze voor het eerst volledig de H. Eucharistie meevieren, méé mogen doen aan  de maaltijd van Jezus'. Het tweede initiatie-sacrament.

Aan de viering van de Eerste Communie gaat een uitgebreide voorbereiding vooraf, waarbij de ouders, de parochie en (in een aantal gevallen) ook de scholen hun aandeel hebben. Informatie over de viering en voorbereiding kan verkregen worden bij de werkgroep Eerste Communievoorbereiding van uw geloofsgemeenschap. Voor 2020 zijn de Eerste Communievieringen gepland op:

 

 • Best in de Sint-Odulphuskerk

  • 20 september 2020  voor alle kinderen uit Best ( onder voorbehoud van de regelgeving m.b.t. Corona)
   De uitnodiging voor de informatieavond volgt nog
    

 • Spoordonk en Oirschot in de Sint Petrus Basiliek

  Eerste Communie in de nazomer

  In verband met de coronamaatregelen konden de Eerste Communievieringen in mei niet doorgaan. Deze zijn nu verzet naar vier zondagen in augustus/september, telkens om 10.30 uur:
  • Zondag 30 augustus voor de kinderen van Avontuurrijk

  • Zondag 6 september voor de kinderen van De Plataan

  • Zondag 13 september voor de kinderen van De Korenbloem en De Fonkeling

  • Zondag 20 september voor de kinderen van De Linde.

De reden dat we de Eerste Communie over vier zondagen uitspreiden is, dat we voorlopig nog gehouden zijn aan maximaal 100 personen per viering.

Kiezen voor zaterdag

U zult begrijpen dat het aantal beschikbare plaatsen op deze vier zondagen buiten de naaste familieleden van de communicanten zeer beperkt is! Daarom verzoeken wij de overige kerkgangers om deze vier weekenden te kiezen voor de viering op zaterdagavond 18.30 uur, eveneens in de basiliek. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw begrip en medewerking!

 

Pastoraal team en Eerste Communiewerkgroep

 

 • Voor Oost-, West- en Middelbeers in de Sint-Willibrorduskerk

  •   datum nog niet bekend voor dit jaar    Voor alle scholen.


   Alle data zijn onder voorbehoud in verband met het Corona virus.

Aanmelden

In Best bereiden we gezamenlijk vanuit de H. Antonius- en de Sint-Odulphuskerk de kinderen voor op de dit bijzondere feest. Dit jaar is de Eerste Communieviering op zondag 20 september 2020 in de Sint-Odulphuskerk. Wilt u meer informatie of uw kind aanmelden (vóór 1 februari a.s.)? Mail dan naar communie.best@odulphusvanbrabant.nl