Kies uw kerk
Kinderen

Eerste communie

Ieder jaar worden de kinderen in groep vier van het basisonderwijs uitgenodigd om mee te doen met de Eerste Communie. Het is een jaarlijks hoogtepunt in het parochieleven en in de beleving van de kinderen is het een groot feest. Als het goed is niet alleen vanwege alle aandacht en cadeautjes, maar op de eerste plaats omdat ze voor het eerst volledig de H. Eucharistie meevieren, méé mogen doen aan  de maaltijd van Jezus'. Het tweede initiatie-sacrament.

Aan de viering van de Eerste Communie gaat een uitgebreide voorbereiding vooraf, waarbij de ouders, de parochie en (in een aantal gevallen) ook de scholen hun aandeel hebben. Informatie over de viering en voorbereiding kan verkregen worden bij de werkgroep Eerste Communievoorbereiding van uw geloofsgemeenschap. Voor 2023/2024 zijn de Eerste Communievieringen gepland op:

 

 • Best in de Sint-Odulphuskerk

  • 23 april 2023  voor alle kinderen uit Best
   De uitnodiging voor de informatieavond volgt nog
    

 • Spoordonk en Oirschot in de Sint Petrus Basiliek

  Eerste Communie  zondag 26 mei 2024
  Pastoraal team en Eerste Communiewerkgroep

 

 • Voor Oost-, West- en Middelbeers in de Sint-Willibrorduskerk

  •   2 juni 2024

Aanmelden

In Best bereiden we gezamenlijk vanuit de H. Antonius- en de Sint-Odulphuskerk de kinderen voor op de dit bijzondere feest. Dit jaar is de Eerste Communieviering op zondag 20 september 2020 in de Sint-Odulphuskerk. Wilt u meer informatie of uw kind aanmelden (vóór 1 februari a.s.)? Mail dan naar communie.best@odulphusvanbrabant.nl