Kies uw kerk
banner

Reliek Bernadette in Sint-Jan in 's-Hertogenbosch van 25 t/m 28 april 2024

Reliek Bernadette in Sint-Jan in 's-Hertogenbosch van 25 t/m 28 april 2024

25 tot en met 28 april 2024

Deze maand maakt een reliekschrijn van de heilige Bernadette een reis door Nederland. De reliekschrijn, met daarin een stukje bot van de heilige, alsook een stuk steen van de grot van Lourdes doet alle bisdommen in ons land aan. De laatste plaats waar de reliek van Bernadette in Nederland te bezoeken is in ‘s-Hertogenbosch. Van donderdag 25 april tot en met zondag 28 april is de reliekschrijn van de heilige Bernadette Soubirous in de Bossche Sint-Janskathedraal. 

Mgr. De Korte roept belangstellenden op om van 25 tot en met 28 april deel te nemen aan de activiteiten en naar de Sint-Jan te komen om de reliek te bekijken, ‘maar vooral ook om in de kathedraal een moment van bezinning en gebed te hebben.’ “De boodschap van Maria is even eenvoudig als duidelijk. Mensen worden opgeroepen tot bekering en gebed. Wij worden uitgenodigd om ons leven af te stemmen op Jezus en zijn Evangelie steeds meer gestalte te geven.”

Het doel van de mondiale rondgang van de reliekschrijn is om gelovigen die om wat voor reden zelf niet naar Lourdes kunnen in de gelegenheid te stellen dit dichtbij huis te ervaren. 


Vieringen
Een bijzonder moment is de viering met de ontvangst van de reliek op donderdag 25 april om 19.00 uur.
Op zondagmiddag 28 april wordt om 16.00 uur een Mariale Lichtprocessie georganiseerd. Verzamelen hiervoor in de tuin van het Sint-Janscentrum (Papenhulst 4).


Film in de kathedraal
De film ‘Je m’appelle Bernadette’ wordt op groot scherm getoond in de Sint-Janskathedraal. Deze film uit 2011 laat op een eigen manier het leven van Bernadette Soubirous zien, van de verschijningen in Lourdes tot en met haar kloosterleven in Nevers. Bernadette, dat arme en eenvoudig meisje uit Lourdes, dat moest vechten om gehoord te worden, blijft strijdlustig vanuit haar sterke karakter. Bernadette is in deze film een alledaags meisje, niet overdreven vroom, zelfs een tikje brutaal en ze heeft humor. 

De film is vrij toegankelijk, aanmelding is niet nodig. U kunt zelf een zitplaats zoeken in de kathedraal.

Publicatiedatum: 19 april 2024